Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda , 26-04-2009

Man rijdt na ruzie met vriendin in op politieauto

TETERINGEN: Een 40-jarige man is vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.30 uur op de Schutsboom gearresteerd nadat hij met zijn auto was ingereden op een politievoertuig. De verdachte had kort daarvoor amok gemaakt bij zijn 45-jarige vriendin in Teteringen. Hij zou haar in de woning mishandeld hebben. Ook had hij de voordeur van de woning vernield.

De politie kreeg omstreeks 03.10 uur een melding dat een 40-jarige man compleet door het lint ging in een woning in Teteringen. De 45-jarige bewoonster vertelde dat zij ruzie had gekregen met haar vriend, waarna hij haar had mishandeld. Daarna was hij kwaad naar buiten gelopen, daarbij zo hard de voordeur dichtgooiend dat de ruiten kapot gingen. Vervolgens was hij in zijn auto gaan zitten, waarbij hij, zo verklaart ze, enkele keren hard gas gaf en net voor de woning weer stopte. Uiteindelijk reed hij met gierende banden weg. Op dat moment kwamen twee politie auto's de straat inrijden, die op de melding hadden gereageerd.

Er ontstond een achtervolging door Teteringen, waarbij enkele keren dezelfde ronde werd gereden. De automobilist reageerde daarbij niet op het stopteken. Een van de politiemensen zette zijn auto op de
Schutsboom zodanig dat de doorgang geblokkeerd zou worden, waardoor de achtervolging zou worden beëindigd. De agent zag dat de verdachte met zijn auto met hoge snelheid uit tegengestelde richting aangereden kwam. De verdachte remde echter niet af. Hij reed met de
rechtervoorzijde van zijn auto tegen de gehele rechterzijde van de politieauto. Beide auto's zijn zwaar beschadigd. Ook een geparkeerde auto liep schade op.

De agenten hebben vervolgens de verdachte, die zich verzette,
aangehouden. Kort hierna raakte de verdachte onwel. Hij werd ter plaatse nog door de verpleegkundigen van de GGD behandeld en
overgebracht naar het ziekenhuis. Het onwel worden bleek wellicht verband te houden met zijn suikerziekte. Hij is zondagmorgen naar het bureau overgebracht en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Mountainbiker zwaar gewond bij verkeersongeval

RUCPHEN: Zaterdagmiddag is bij een verkeersongeval op de Postbaan een 24-jarige man uit Etten-Leur zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer kwam op zijn mountainbikefiets in aanrijding met een auto bestuurd door een 37-jarige man uit Waspik.

De automobilist reed over de Postbaan, komende uit de richting van Schijf. Zijn bestemming was gelegen aan de Postbaan. Ter plaatse geldt dat alleen bestemmingsverkeer van dit gedeelte gebruik mag maken. Na ongeveer 100 meter naderde hij een kruising met zandpaden. Opeens kwam er een fietser van links aan die hij niet meer kon ontwijken. De fietser belandde op de motorkap en kwam uiteindelijk in de berm terecht. Naast de politie kwamen ook een ambulance en de traumaheli ter plaatse. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Hij heeft in elk geval een hersenschudding en een open beenbreuk opgelopen.

Wijkagent Effen verbaasd over eigenwijze automobilisten

EFFEN: De wijkagent van Effen heeft zaterdag tussen 07.00 en 15.00 uur regelmatig toezicht gehouden bij het asfalteren van de rotonde van de Rijsbergseweg. Hij verbaasde zich over het eigenwijze en soms zelfs asociale gedrag van weggebruikers en met name automobilisten. De politieman doet een beroep op het gezonde verstand om zo de wegwerkers gewoon hun werk te kunnen laten doen.

Ter plaatse staan zo meldt de wijkagent in zijn rapportage duidelijke borden en afzettingen. Toch waren er gisteren veel automobilisten die deze aanwijzigen negeerden en gewoon de weg opreden totdat men niet verder kon. Er werd zelf over de met primer ingesmeerde laag gereden en over het nog warme asfalt. Op momenten dat de wijkagent even niet aanwezig was, kregen wegwerkers soms de nodige verwensingen over zich heen. Het is volgens de wijkagent, die veel respect heeft voor de kalmte waarmee de wegwerkers hun job doen, moeilijk om ter plaatse bekeuringen uit te delen omdat bestemmingsverkeer er wel mag komen. Ook vandaag hield de wijkagent toezicht. Nu deelde hij wel enkele bonnen uit omdat er zelfs over de hoofdrijbaan werd gereden waar geen bestemmingsverkeer mag komen. De werkzaamheden werden vanwege het slechte weer afgebroken.

Dronken automobiliste belandt in het talud

BREDA: Een 58-jarige vrouw uit Raamsdonksveer is zaterdagavond omstreeks 18.45 uur met haar auto van de weg geraakt en in het talud terecht gekomen. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies 910 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

Het incident gebeurde op rijksweg A16. De vrouw reed vanuit de richting Rotterdam in de richting van Antwerpen. Ze reed de afslag Breda-Noord / Prinsenbeek op. Daar had ze haar auto niet meer onder controle waardoor zij in het talud terecht kwam.
Zij ramde met haar personenauto een hectometerpaal en een blauw afsla gbord en kwam naast de vluchtstrook op het talud tot stilstand. De bestuurster moest haar rijbewijs inleveren.

Zaterdagavond werd op de Vlierenbroek ook een 48-jarige Bredanaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij blies 570 ugl.

Horecadienst in Breda-Centrum verloopt rustig

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben een rustige dienst beleefd. Er heerste volgens de dienders een goede sfeer, met wat kleine incidenten, er hoefden echter geen aanhoudingen verricht te worden. Wel werden zeven
foutparkeerders op de bon geslingerd. Ook was er een bekeuring voor het consumeren op straat en een uitgaander kreeg een proces-verbaal omdat hij glaswerk op straat had.

Kraakactie in Rijsbergen beëindigd

RIJSBERGEN: In Rijsbergen is een pand kortstondig gekraakt. Nadat de actievoerders duidelijk was gemaakt dat zij een pand hadden gekraakt wat al een bestemming heeft en verhuurd is, zijn ze zonder problemen te maken weer vertrokken.

De nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 02.30 uur bij de politie gemeld dat een leegstaand pand aan de Breedschotsestraat gekraakt was. Agenten troffen bij de woning circa 10 krakers. Ze hadden in de woning een matras, een tafel en enkele stoelen geplaatst. Er waren geen zichtbare braaksporen. Volgens de krakers stond het pand al drie jaar leeg. De agenten zagen op dat moment geen aanleiding om in te grijpen. Wel werd met de krakers afgesproken dat de
'rechtmatigheid 'van de actie zaterdag overdag uitgezocht zou worden. Na overleg met de huiseigenaar bleek dat het pand al verhuurd was. Er werd een geldig huurcontract aan de krakers getoond. Zij pakten daarop direct hun spullen en waren binnen een half uur vertrokken. Er zijn geen vernielingen aan het pand aangetroffen. Wel waren enkele sloten vervangen, de actievoerders hebben de sleutels daarvan overgedragen./

Drugsdealer in Breda op heterdaad aangehouden

BREDA: De politie heeft zaterdagavond na een postactie een 35-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs. De politie gaat er vanuit dat de man dealde vanaf de trap van het Belastingkantoor. Ook twee mannen, van 31 en 36 jaar die kort daarvoor vermoedelijk drugs bij deze man hadden gekocht zijn aangehouden. Zij werden op de Tramsingel gearresteerd.

Twee agenten in burger observeerden gisteravond een hen bekende 36-jarige veelpleger. Zij zagen dat deze man op de Slingerweg als bijrijder in een auto stapte. Zij reden direct door naar de
Gasthuisvelden, waar ze contact hadden met een man die op de trap zat van het belastingkantoor. Voor de agenten leek het gezien de persoon die zij volgden en de aard van het contact op een drugsoverdracht te gaan. Bij controle van de auto bleek dat er in het portiervak drie witte bolletjes met vermoedelijk cocaïne lagen. Gelet op deze bevindingen werd vervolgens de man op de trap gecontroleerd. Bij hem werd een etui aangetroffen met circa 50 bolletjes ook had de verdachte maar liefst 50 bankbiljetten bij zich in verschillende coupures. Hij is in verzekering gesteld op de verdenking van het dealen van
harddrugs. Ook de twee kopers zijn in verzekering gesteld. Zij zijn beiden veelplegers. De 36-jarige man wordt verdacht van het runnen (bemiddelen bij de aankoop van drugs). De 31-jarige verdachte stond nog gesignaleerd. Hij had namelijk nog een vonnis openstaan en moest zijn DNA nog afgeven.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-04-2009 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |