Politie Brabant-Noord

Aanpak crossers Molenheidse bossen

Mill, 26-04-2009

Aanpak illegale crossers Millse bossen

Wilbertoord en Langenboom -Het illegaal crossen in bossen is een vorm van hufterig gedrag waarmee gevaar, schade en overlast veroorzaakt wordt. Het afgelopen jaar kwamen regelmatig klachten binnen van wandelaars, bewoners en andere betrokkenen, die van deze gebieden gebruik maken. De rust werd ruw verstoord door (groepen) crossers die het gebied doorkruisen en veel schade aanrichten aan paden en beplanting.

Vorig jaar mei heeft politie Land van Cuijk al een campagne 'Crossen in de bossen' en extra controles gehouden. Helaas is daarmee de overlast niet afgenomen, dus nu zijn er wederom extra intensieve controles gehouden om de overlast tegen te gaan.

Op de zondagen 19 en 26 april is er, tussen 08.00 en 13.30 uur, actief gesurveilleerd en gecontroleerd op crossende motoren, quads en (cross)brommers in de Molenheidse bossen in Wilbertoord en de Langenboomse bossen. Ook in de direct omgeving van de bossen werd gecontroleerd. De politie heeft deze integrale controle georganiseerd in samenwerking met de KLPD, Koninklijke Marechaussee, buitengewone opsporingsambtenaren (BOA's) van gemeente, provincie en Natuurmomenten om de overlast van crossers een halt toe te roepen.

Resultaat

Het doel van deze controle was om illegale crossers, bestuurders van motoren, (cross)brommers en quads, aan te houden en eventueel te bekeuren om daarmee de overlast een halt toe te roepen.

Zondag 19 april

- vier crossers aangehouden voor het niet tonen van een ID-bewijs;

- een motor is voor onderzoek uit het verkeer gehaald; ivm technische gebreken;

- een motor is inbeslaggenomen, dit in verband met het meerdere malen negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag, overtreding toegangsverbod, WID en niet tonen rijbewijs.

- er werden 15 verkeersovertredingen geconstateerd voor de volgende feiten:

4 x overtreden van een toegangsverbod

4 x aanhouding voor de WID

2.x overtreding voertuigreglement (kenteken niet goed leesbaar)

4 x niet tonen van het kentekenbewijs

2 x niet tonen van het rijbewijs

Zondag 26 april

De controle van 19 april heeft zijn effect gehad!

Tijdens de controle van zondag 26 april werden geheel geen illegale crossers aangetroffen. Er zijn dus ook geen proces-verbaal geschreven.