Politie Haaglanden

Persberichten Politie Haaglanden 26 april

Haaglanden, 26-04-2009

Politie zoekt getuigen ramkraken
Den Haag/Loosduinen zaterdag 25 april om 04.00 uur pleegden enkele personen met een zwarte Jeep een ramkraak bij een supermarkt aan het Loosduinse Hoofdplein. Een getuige hoorde een klap en zag dat drie personen met de Jeep probeerden de pui van het pand te rammen. Hij zag dat de mannen na de kraak met enkele dozen uit de winkel kwamen en die in de auto plaatsten. Hierna reden de mannen weg in onbekende richting. De politie kon de daders aanvankelijk niet lokaliseren. Een half uur later kregen agenten wederom een melding van een ramkraak. Dit maal aan de Hildo Kroplaan. En weer bleek het dezelfde auto te zijn die een winkel ramde. Bij het benaderen van het pand zagen politieagenten de betrokken auto rijden. De bestuurder ging er direct vandoor en er ontstond een achtervolging die eindigde bij het Ockenburgpark. Tijdens de achtervolging probeerden de inzittenden van de Jeep uit te wijken, maar botste daarbij tegen een boom. Een drietal personen zag kans uit de auto te komen en te vluchten. Ook na uitgebreide zoekacties in het Ockenburgpark en in Madestein bleef het drietal onvindbaar. De politie nam de auto in beslag. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de drie verdachten én de beide ramkraken. Bent u getuige geweest van deze ramkraken of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

11-jarige steelt condooms
Den Haag Medewerkers van een supermarkt aan de Betje Wolffstraat betrapten zondag 25 april om 19.15 uur een 11-jarige winkeldief. De jongen bleek er een sport van te maken condooms voor één euro per stuk te verkopen op het schoolplein. Zijn moeder werd op de hoogte gebracht van het gedrag van haar zoontje en zal de schade vergoeden aan de supermarkt. De jongen kreeg een Halt-verwijzing.

Dankzij getuige straatrovers gepakt
Den Haag Dankzij een getuige hielden agenten zondag 26 april om 10 uur twee verdachten van een straatroof aan. De 40-jarige man uit Den Haag belde de politie toen een vrouw hoorde gillen dat zij overvallen was. Hij volgde de twee verdachten en bleef continu aan de politie de locaties en hun signalement doorgeven. Daardoor konden agenten twee zwaar ademende mannen op de Gaslaan aanhouden als verdachten van de straatroof. Op dat moment kwam een surveillancewagen aanrijden waar als bijrijder de getuige inzat die de twee mannen ter plekke als de daders herkende. De twee mannen uit Den Haag (24 en 25 jaar) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Jongeren betrapt bij winkelinbraak
Den Haag Dankzij een alerte getuige hielden agenten zaterdag 25 april om 03.00 uur een inbreker aan. De getuige sprak surveillerende agenten aan en vertelde dat hij had gezien dat twee mannen een ruit van een winkel aan de Appelstraat insloegen en vanuit de etalage enkele artikelen meenamen. Agenten zagen in de directe omgeving twee mannen (18 jaar) lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden aangehouden op verdenking van de inbraak.

Graffitispuiters betrapt
Den Haag De politie betrapte zaterdag 25 april kort na middernacht twee jongeren (15 jaar) op het spuiten van tags op het Paviljoen op het Malieveld. Het duo spoot graffiti op de achterzijde van het pand. Politieagenten namen de jongens mee naar het bureau. Daar kregen beiden een proces-verbaal. Ook moeten ze de veroorzaakte schade vergoeden.

Passagier slaat controleur gebroken neus
Den Haag Een 31-jarige passagier sloeg vrijdagavond 23 april kort voor middernacht een HTM-controleur in het gezicht. De man werd nabij een halte aan de Erasmusweg gecontroleerd. De man sloeg daarbij zonder enige aanleiding de 24-jarige controleur. Die werd met een gebroken neus vervoerd naar het ziekenhuis. De 31-jarige werd ingesloten voor nader verhoor.

Te hard over N14
Den Haag Een 39-jarige motorrijder uit Zoetermeer moest vrijdag 24 april zijn rijbewijs inleveren. De man reed om 20.45 uur over de N 14 en reed daarbij bijna 60 km te hard. De toegestane snelheid is 70 km/u. Agenten vorderden het rijbewijs van de man in. Van de 500 overige passerende automobilisten reden er nog drie te hard.

Dronken automobilist rijdt tegen lichtmast
Leidschendam Een 54-jarige man uit Den Haag reed zaterdag 25 april om 18.10 uur door nadat hij tegen een lichtmast op de A4 aanreed. Politieagenten zochten de omgeving af en zagen even later een auto met veel schade aan de voorkant de afrit Leidscheveen nemen. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben en bij een alcoholtest blies hij 795 ugl. Daarop werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook had de Hagenaar een busje pepperspray in de auto voorhanden. Op het politiebureau kreeg hij voor de verschillende feiten processen-verbaal.

Alcoholcontrole in Wassenaar
Wassenaar Ruim 175 automobilisten moesten vrijdagavond 24 april tussen 20.00 en 22.00 uur een blaastest afleggen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken om te mogen rijden. Een 59-jarige Wassenaarder blies 365 ugl en een 64-jarige bestuurster uit Den Haag blies 235 ugl. Beiden kregen een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Dronkaard vernielt struik
Rijswijk Surveillerende agenten hielden zondag 26 april om 07.00 uur een 22-jarige man uit Huissen aan. Hij kwam van een feest en was dronken. De agenten spraken hem aan toen hij een struik vernielde aan de Tubasingel. Ze wilden de man een boete geven, maar tijdens het uitschrijven van de bekeuring veranderde het gedrag van de man zodanig, dat ze hem aanhielden. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij sliep in de cel zijn roes uit en verliet het politiebureau met een proces-verbaal.

Vechtersbazen
Naaldwijk Vier jongemannen (17-19 jaar uit Delft, s-Gravenzande en Naaldwijk) deelden zondag 26 april om 01.00 uur vermoedelijk klappen uit aan een 21-jarige man uit s-Gravenzande. Eén van die jongens rende weg toen hij op de Stokdijkkade surveillerende agenten zag omdat hij niet in de problemen wilde komen. Na een korte achtervolging verklaarde hij aan de agenten dat hij met drie anderen betrokken was geweest bij een vechtpartij. De agenten hielden hem en zijn companen aan. Het slachtoffer van de ruzie meldde zich ondertussen ook bij de agenten en deed aangifte.

Waar woon ik
Naaldwijk Twee buurtpreventen riepen zondag 26 april om 01.10 uur de hulp in van politieagenten in verband met een zeer dronken meisje. De buurtpreventen zagen haar op de Secretaris Verhoeffweg zitten en overgeven. Ze was zo dronken dat ze niet meer wist waar ze woonde. De agenten achterhaalden haar adres en brachten haar thuis.

Auto te water, bestuurder vlucht
s-Gravenzande Een 27-jarige man uit Hellevoetsluis raakte zondag 26 april om 05.45 uur bij de Naaldwijkseweg met zijn auto te water. Hij kon zelf uit de auto komen, maar wachtte de komst van de hulpdiensten niet af en liep weg. Duikers doorzochten de auto in het water of er eventueel nog iemand in zat. Dat bleek niet het geval. Een politieagent op een mountainbike vond om 05.55 uur de bestuurder in de Buys Ballotstraat. De ambulance vervoerde hem voor controle naar het ziekenhuis. Middels een bloedproef wordt onderzocht of hij eventueel te veel gedronken had.

Bijzondere vangst
Delft Twee magneetvissers (31 en 45 jaar) uit Ridderkerk en Den Haag haalden vrijdagavond 24 april om 18.00 uur wel een heel bijzondere vangst uit het water van de Schie. Het tweetal viste met een magneet ter hoogte van de Scheepmakerij en haalden tot hun verrassing een stuk mortier en een handgranaat naar boven. De EOCKL kwam ter plaatse en nam de opgeviste stukken mee en bracht de granaat later aan het einde van Rijksweg A4 tot ontploffing.

Buurman bijt buurvrouw in vinger
Delft Een burenruzie escaleerde zondag 25 april om 14.30 uur zodanig dat een 73-jarige man zijn 48-jarige buurvrouw in de vinger beet. De man en vrouw zitten elkaar al langere tijd dwars en dit incident gebeurde nadat de vrouw de man met een schaar gedreigd had. Ook sloeg ze hem. In de worsteling die daarop volgde, beet de man haar in haar vinger. Beide buren werden aangehouden en kregen een proces-verbaal.

We hadden nog gewaarschuwd
Delft Een dronken man (1.045 ugl) reed zonder rijbewijs zaterdag 25 april in de auto, waar hij ook in woont. Surveillerende agenten spraken hem eerder die avond al aan toen ze hem zagen slapen in zijn auto. In dat gesprek kwam naar voren dat het rijbewijs van de 50-jarige Delft ingevorderd was omdat hij eerder deze maand achter het stuur betrapt was met teveel drank op. Aangezien de auto op een betaald parkeren plek stond, adviseerden de agenten de man een vriend de auto te laten verplaatsen. Gezien de inrichting, woont de man ook in de auto. Rond negen uur zagen agenten de man tóch in de auto rijden. Hij rook enorm naar alcohol en op het politiebureau bleek ook na de blaastest dat hij teveel gedronken had. Omdat de man reed terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was én eerder die dag al gewaarschuwd was niet te gaan rijden, besliste de officier van justitie dat zijn auto in beslag werd genomen.

Ruziënde taxichauffeurs
Delft De politie moest er aan te pas komen toen vrijdagavond 24 april om 18.00 uur bij een ruzie op de Van Leeuwenhoeksingel twee taxichauffeurs ruzie kregen. Hierbij schopte een 49-jarige man een deuk in de auto van zijn 29-jarige collega. Die deed aangifte, waarop de politie de 49-jarige aanhield.

Inbraak in negen autos
Pijnacker-Nootdorp In het weekend van 25 en 26 april braken onbekenden in negen autos in Delfgauw in. Bij drie autos in de Chirurgijnlaan, twee in de Laan de zeven linden, één in de Zeepziederstraat en één in het Melkdragershof en twee autos in de Zuidpolderstraat werden goederen als zonnebrillen, autoradios en navigatieapparatuur buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen van deze reeks auto-inbraken. Bent u getuige geweest van deze inbrakenreeks of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie onderzoekt inbraak tuincentrum
Zoetermeer De politie onderzoekt een inbraak bij een tuincentrum aan de Voorweg. Zaterdagochtend 25 april om 04.00 uur kregen politieagenten een melding dat er in de winkel werd ingebroken. Ter plaatse bleek dat de daders al met de noorderzon waren vertrokken. Onbekend is nog of daarbij goederen zijn meegenomen. De politie onderzoekt de zaak. Bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aanrijding; bestuurder weigert blaastest
Zoetermeer Twee autos botsten zondag 25 april om 13.55 uur frontaal op elkaar op de de Akkerdreef ter hoogte van de Erwtenakker op elkaar. Beide automobilisten werden met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen, een 44-jarige man uit Zoetermeer rook naar alcohol. Maar toen agenten hem vroegen een blaastest af te leggen, weigerde hij dat. In het ziekenhuis werd daarop bloed bij hem afgenomen om te bepalen of hij te veel gedronken had om te mogen rijden. Bureau Verkeer van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van de aanrijding.