Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Burenruzie loopt uit de hand, Wageninger aangehouden
Publicatiedatum: 26-4-2009 15:33:48

WAGENINGEN - Bij een uit de hand gelopen burenruzie in Wageningen heeft de politie zaterdagochtend een 54-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging.

Rond tien uur kreeg de Wageninger het met zijn 28-jarige buurman aan de stok nadat hij hem had aangesproken over rommel in diens tuin. Een woordenwisseling ontaardde in een handgemeen, waarbij de 54-jarige zijn buurman een klap zou hebben verkocht in het gezicht. Ook zou hij het slachtoffer daarbij hebben bedreigd met geweld. Gewaarschuwde agenten hielden kort daarna de 54-jarige man aan. Het slachtoffer, dat aan het voorval geen zichtbare verwondingen had opgelopen, deed aangifte.
(09-056816)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 26-4-2009 15:33:19

LUNTEREN - De politie in Lunteren heeft zaterdagochtend op de Molenparkweg een vijftigjarige automobilist uit Renswoude aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man wordt verdacht van rijden onder invloed. Rond kwart voor twaalf kwam de Renswoudenaar op een parkeerterrein aan de Molenparkweg in botsing met een geparkeerde auto waarbij schade ontstond. De gedupeerde automobilist, een 69-jarige Lunterenaar, haalde de politie erbij die de Renswoudenaar aanhield omdat de man naar drank rook. In het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademonderzoek, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de Renswoudenaar is proces-verbaal opgemaakt.
(09-056859)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse (17) aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 26-4-2009 15:32:50

OOSTERBEEK - De politie heeft zaterdagavond 25 april in Oosterbeek een zeventienjarig meisje uit Wageningen aangehouden wegens mishandeling. De vrouw zou rond acht uur op de Parallelweg een 26-jarige Oosterbeekse hardhandig in het gezicht hebben geduwd waardoor het slachtoffer pijn ondervond. Ook haar bril raakte daardoor beschadigd. De twee bleken elkaar niet te kennen. Een woordenwisseling was kennelijk voor de Wageningse aanleiding het slachtoffer te mishandelen. Omstanders grepen daarbij in, waarna het slachtoffer wegliep en even later een toevallig passerende motoragent aanhield. Die trof de Wageningse nog op straat aan waarna ze werd aangehouden. De Wageningse bekende de mishandeling later en is vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-057007)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (13) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 26-4-2009 15:32:18

BARNEVELD - Een dertienjarig meisje uit Zwartebroek is vrijdag 24 april gewond geraakt bij een verkeersongeval in Barneveld. Het slachtoffer reed even voor negen uur 's ochtends op de fiets over de Schoutenstraat toen ze werd aangereden door een achteropkomende automobilist, een 55-jarige man uit Barneveld. Het meisje liep daarbij onder meer een hersenschudding op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Barneveldse automobilist had later tegenover de politie verklaarde verblind te zijn door de laagstaande zon, waardoor hij de fietsster niet had opgemerkt.
(09-056074)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto tegen boom, bestuurder belandt in ziekenhuis
Publicatiedatum: 26-4-2009 15:31:42

TERSCHUUR - Nadat hij vrijdagavond 24 april op de Hoevelakenseweg tegen een boom was gereden is een 24-jarige Woudenbergse automobilist in het ziekenhuis beland. De man had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het ongeval gebeurde kort voor zeven uur toen de Woudenberger de macht over het stuur kwijt raakte en frontaal tegen een boom botste. De politie vermoedt dat (te) hoge snelheid een rol heeft gespeeld; de man had echter niet gedronken. De auto van de Woudenberger was door de aanrijding zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.
(09-056484)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 26-4-2009 15:31:15

WAGENINGEN - Bij een verkeersruzie tussen een automobilist en een fietser in Wageningen heeft de politie vrijdag 24 april een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht deuken te hebben getrapt in de auto van een 53-jarige automobilist uit Beuningen. De twee kregen het rond half elf met elkaar aan de stok op de kruising van de Stationsstraat en het Plantsoen over een voorrangskwestie. Daarbij liepen de gemoederen kennelijk zo hoog op dat de Eindhovenaar tegen de auto van de Beuningse automobilist trapte. Gewaarschuwde agenten hielden de man daarop aan. De man verklaarde later dat hij dat gedaan had omdat hij zich door de automobilist bedreigd voelde.
(09-056202)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wekeromse raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 26-4-2009 15:30:38

EDE - Een 41-jarige automobilist uit Wekerom is in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april in Ede haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze door de politie was betrapt op het rijden onder invloed. Agenten waren die nacht rond kwart voor een naar het Kuiperplein gestuurd waar kennelijk een ruzie gaande was tussen een man een vrouw. Beiden werden aangetroffen, waarbij de vrouw in een auto zat die ze in een parkeervak reed bij aankomst van de agenten. Voor wat betreft de ruzie wenste geen van beiden politiebemoeienis. De vrouw rook echter naar alcohol en moest mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij werd vastgesteld dat ze drie keer teveel gedronken had. Tegen de Wekeromse is proces-verbaal opgemaakt. (09-056632)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 26-4-2009 15:29:06

EDE - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei heeft de politie het afgelopen weekend meerdere verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in Ede, Wageningen, Hoevelaken en Bennekom.

In Ede werd de politie vrijdag en zaterdag gewaarschuwd na winkeldiefstallen op het Kuiperplein en Telefoonweg. Op het Kuiperplein werd vrijdag 24 april een 37-jarige Edenaar aangehouden omdat hij winkelverbod zou hebben overtreden en enkele blikken bier zou hebben gestolen. De man ontkende maar kreeg evenwel een dagvaarding. Bij een zaak aan de Telefoonweg werd zaterdag 25 april een zestienjarig meisje uit Ede aangehouden nadat ze een vijftal blikjes drank zou hebben gestolen.

Op de Hoogstraat in Wageningen werden vrijdag 24 april twee Renkumse meisjes (beiden veertien jaar oud) in de kraag gevat nadat ze enkele zonnebrillen zouden hebben gestolen. Later bleek dat er nog een derde verdachte in het spel was: een veertienjarige Wageningse. Zij ontkende echter alle betrokkenheid nadat ze in het politiebureau was aangehouden. De beide meisjes uit Renkum hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

Twee Amersfoorters (beiden twintig jaar) werden vrijdag 24 april aangehouden na een melding van winkeldiefstal op de Westerdorpsstraat in Hoevelaken. Het duo werd door winkelpersoneel betrapt en zou aan de haal zijn gegaan met parfum. De twee wisten in eerste instantie weg te komen met de buit in een auto maar werden later door de politie in de regio Utrecht onderschept. Het toeval wilde dat ze in Amersfoort betrokken raakten bij een verkeersongeval.

Door de politie in Bennekom werden zaterdag 25 april een veertienjarig meisje en een 37-jarige vrouw uit Wageningen aangehouden nadat ze geprobeerd zouden hebben badjassen te stelen bij een zaak aan de Edeseweg. Nadat winkelpersoneel hen had betrapt gingen beiden er vandoor maar werden daarbij achterna gezeten door een verkoper. Die wees het duo even later aan gewaarschuwde agenten aan waarop het werd aangehouden. De vrouw, die op dat moment een 3-jarig kind in een kinderwagen bij zich had, greep haar kind vast en verzette zich tegen haar aanhouding. De agenten wisten de vrouw echter te overmeesteren. De Wageningsen zijn later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-056293 / 056983 / 056342/ 056412 / 056951)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---