Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na openlijk geweld centrum Arnhem

Publicatiedatum: 26-4-2009 15:46:33

ARNHEM - De politie heeft zondagmiddag 26 april in Arnhem een achttal personen aangehouden wegens openlijke geweldpleging in de Arnhemse binnenstad een dag eerder. Zo werden er zaterdag op de Hoogstraat bij een horecazaak door meerdere personen met onder meer stoelen, asbakken en flessen gegooid. Voorzover bekend raakte daarbij verder niemand gewond. De politie sluit meerder aanhoudingen in de zaak niet uit.

De acht verdachten, van wie op dit moment nog geen identiteitsgegevens bekend zijn, werden zondag in het centrum van Arnhem en het stadion Gelredome aangehouden. Het vermoeden bestaat dat een aantal supporters van FC Utrecht zaterdagavond de confrontatie zocht met aanhangers van Vitesse, wat uiteindelijk leidde tot het openlijk geweld.

Camerabeelden
Zaterdagavond had de politie weliswaar direct gereageerd op het incident, maar alle betrokkenen (enkele tientallen personen) bleken bij de komst van de agenten te zijn vertrokken. Mede aan de hand van camerabeelden kwamen al wel een aantal verdachten in beeld die zondag konden worden opgepakt. De politie verwacht dat het niet bij de acht aangehouden personen blijft en sluit op termijn meerdere aanhoudingen niet uit.
(09-057002)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---