Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 26-04-2009

Ilegale houseparty in polder Waspik

WASPIK: Vannacht heeft een illegale houseparty plaats gevonden op een terrein aan de Dijkeindenweg. De officier van dienst heeft vanmorgen, nadat overleg met de teamchef en de gemeente Waalwijk had plaats gevonden, de organisatoren opgeroepen de party te beëindigen.

De politie kreeg vannacht omstreeks 01.30 uur een melding van een illegale houseparty die gehouden zou worden op de Dijkeindenweg, midden in het poldergebied. De agenten zagen dat er naar schatting 100 a 120 mensen aanwezig waren. De organisator beloofde de agenten de bassen zachter te zetten. Rond 04.00 uur kwam er een melding vanuit Raamsdonk. De agenten gingen daarop opnieuw ter plaatse. Op dat moment was het aantal bezoekers opgelopen tot naar schatting 300.

In overleg met de teamchef van het gebied en met een ambtenaar van de gemeente Waalwijk werd besloten dat het feest beëindigd moest worden. Deze aanzegging is om 09.30 uur door de politie gedaan. Inmiddels was het aantal bezoekers, wellicht mede door het slechte weer en het drassige terrein, al teruggelopen naar circa 100 a 150. De
organisator zegde de agenten toe dat het feest afgebouwd werd. Er werd op dat moment geen overlast rondom het terrein waargenomen. Een van de melders maakte zich bij de politie vooral zorgen over de vervuiling op het terrein. Hem toegezegd dat dit met de gemeente doorgesproken wordt. Bij een controle om 14.30 uur bleek dat de muziek uitwas en dat er nog slechts nog een paar mensen aanwezig waren.

Rijenaar aangehouden voor belediging

RIJEN: De politie heeft vanmiddag op het Station een 19-jarige man uit Rijen aangehouden ter zake belediging. Hij werd door de agenten aangesproken omdat hij met zijn vriendin onder de slagbomen was doorgelopen. Tijdens dat bekeuringsgesprek uitte hij diverse
beledigingen waarna hij werd aangehouden. Hij verklaarde aan het bureau dat hij onder de slagbomen was doorgelopen omdat hij de trein naar Tilburg wilde halen. Hij heeft een boetevoorstel van 350 euro gekregen.

Dronken automobilist rijdt greppel in

DORST: Een 25-jarige Oosterhouter is vanmorgen omstreeks 06.30 uur met zijn auto op de Wethouder van Dijklaan met zijn auto in een greppel gereden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij blies 530 ugl. Hij had naar eigen zeggen twee flesjes Duvel bier gedronken.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Oosterhout vier arrestaties verricht.


* Een 39-jarige Oosterhouter werd omstreeks 02.00 uur op de Klappeijstraat aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering van de agenten om te vertrekken. Hij was uit een café gezet na problemen met andere bezoekers en was het daar niet mee eens.


* Een 34-jarige Oosterhouter werd omstreeks 02.13 uur op het Waterlooplein aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 640 ugl.


* Een 35-jarige Oosterhouter werd omstreeks 02.45 uur aangehouden op de KLappeijstraat vanwege het verstoren van de openbare orde. Hij was door een portier uit een horecazaak gezet en maakte aanstalten om weer naar binnen te gaan.


* Een 42-jarige Oosterhouter werd omstreeks 02.50 uur op de Klappeijstraat aangehouden omdat hij in een café betrokken was bij een vechtpartij. Hij werd door de portier buiten gezet waar hij de vechtpartij wilde voortzetten.

Winkeldieven betrapt in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: de politie heeft zaterdagmiddag op de Hoofdstraat een 64-jarige Tilburgse, haar 46-jarige zoon uit Dongen en haar 43-jarige dochter uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Het trio had in twee winkels diefstallen gepleegd. De arrestatie volgde na een postactie van agenten. De drie verdachten hadden toegeslagen in een cadeauwinkel en een discountkledingzaak. Ze hadden onder meer een kruimeldief, batterijen, gereedschap en speelgoed gestolen. Volgens de aangehouden mannelijke verdachte wordt het in Nederland ook wel erg gemakkelijk gemaakt om dingen te stelen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-04-2009 17:14 | © Regio Midden en West Brabant |