Politie Zeeland


---


Z-869-2009 Verkeersongeval onder invloed, Hulst
Zaterdagochtend rond 06.30 uur kreeg de politie de melding dat er aan de N258 ter hoogte van Absdale een auto op zijn kop in de sloot lag.
Bij aankomst van de politie zat de 25-jarige bestuurder van de auto uit Axel naast zijn auto. Zijn inzittende, een 19-jarige man uit Axel, lag nog in de auto. Door een omstander werd de inzittende stabiel gehouden tot hij door de brandweer uit de auto werd bevrijdt. Hij is met onbekend letsel, per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.
Uit een blaastest, die op straat bij de bestuurder werd afgenomen. Bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden.
Omdat de 25-jarige automobilist nek- en rugklachten kreeg werd ook hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is bloed afgenomen om te onderzoeken hoeveel de man had gedronken en of hij onder invloed van andere middelen was.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De automobilist en zijn inzittende mochten zondagochtend het ziekenhuis verlaten.

W-870-2009 Diefstal uit horecagelegenheid. Vlissingen
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.40 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan Boulevard Bankert in Vlissingen.
In het pand zijn een gokkast en een sigarettenautomaat vernield. Ook is een tv uit het pand weggenomen. Deze is dezelfde nacht teruggevonden aan de Kenau Hasselaerstraat.
Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

W-871-2009 Coniferenhagen in brand gestoken, Middelburg
Zaterdagavond zijn er in Middelburg twee coniferenhagen in brand gestoken.
Rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Willem Arondeusstraat in Middelburg een coniferenhaag in brand was gestoken.
Ongeveer 20 meter coniferenhaag en 15 meter schutting zijn afgebrand. Het totale schadebedrag is onbekend.
Rond 22.25 uur diezelfde avond is een coniferenhaag bij een woning aan de Laan der Commando's in Middelburg in brand gestoken.
De eigenaar van de woning kon de brand zelf blussen. De schade bedraagt vermoedelijk enkele duizenden euro's.

W-872-2009 Rijden onder invloed, Vlissingen
Vrijdagavond rond 22.20 uur is een 56-jarige automobilist uit Vlissingen, aan de Palingstraat in Vlissingen, aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Omdat de man afgelopen week al twee keer eerder is aangehouden wegens rijden onder invloed, en bij de laatste keer zijn rijbewijs is ingevorderd, is nu zijn auto in beslag genomen. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.