Ingezonden persbericht


www.bavariaopenair.nl

Lieshout, 27 april 2009

Nieuw tweedaags festival Bavaria Open Air groots van start

Onder andere Guus Meeuwis & Band, Bløf, Kane, Novastar en Ilse DeLange op het affiche Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus vindt voor het eerst Bavaria Open Air plaats. Het tweedaags festival is ontwikkeld door Marc Meeuwis en Mark van Horik (Marck Events), in samenwerking met bierbrouwerij Bavaria. Het speelt zich af op het terrein van Bavaria in het Noord-Brabantse Lieshout (nabij Helmond) en kent een capaciteit van 20.000 bezoekers. Vrijdag 28 augustus staan Kane, Novastar, Bløf, Bertolf en Boeijend op het programma, zaterdag 29 augustus betreden Guus Meeuwis & Band, Rowwen Hèze, Acda en de Munnik, Ilse DeLange, Racoon, Het Goede Doel, Milow en de winnaar van de Battle of Pop Uit Laarbeek het podium. Het festival wordt gepresenteerd door Dennis Weening en Miljuschka Witzenhausen, bekend als VJ's van respectievelijk MTV en TMF.

De voorverkoop voor Bavaria Open Air start 1 mei. Een ticket voor de vrijdag kost ¤ 40,- en voor de zaterdag ¤ 50,-. Een kaartje voor or het hele weekend kost ¤ 80,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite www.bavariaopenair.nl en bij een aantal regionale voorverkoopadressen (zie hiervoor eveneens de website www.bavariaopenair.nl) . Op vrijdag gaat het terrein open om 17:00 uur, 's zaterdags om 12.00 uur. Treinreizigers ontvangen met een kaartje voor Bavaria Open Air 40% korting op een (retour)ticket naar Helmond. Er worden gratis pendelbussen ingezet van station Helmond naar het festivalterrein en terug. Zie www.bavariaopenair.nl voor meer informatie over deze actie. Uniek festival met nieuwkomers, gerenommeerde namen en hernieuwde glorie Bavaria Open Air is in zijn opzet alleen al uniek. Een festival kan niet zonder bier natuurlijk, maar het is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis dat een bierbrouwerij als decor dient voor een groot festival. Dit is dan ook een belangrijke reden voor Bavaria om te participeren in het project. Dat een festival de eerste editie al direct een programma met zulke grote namen kan presenteren, mag ook als bijzonder beschouwd worden. Guus Meeuwis & Band, Bløf, Kane, Novastar, Acda en de Munnik, Racoon, Ilse DeLange en Rowwen Hèze vormen al jaren de voorhoede van de Nederlandse en Belgische popmuziek, maar met Bertolf en Milow staan er ook twee relatieve nieuwkomers binnen deze categorie op het affiche. Het Goede Doel is een voorbeeld van het andere uiterste: een grote naam die lange tijd uit beeld is geweest, maar sinds een jaar weer herenigd is en terug van nooit weg geweest blijkt te zijn.

Bavaria Open Air wordt op vrijdag geopend met Boeijend, een band bestaande uit personeelsleden en relaties van bierbrouwerij Bavaria. Op zaterdag verricht de winnaar van de regionale bandcompetitie Battle of Pop Uit Laarbeek, welke op 18 mei bekend wordt gemaakt, de aftrap voor dag twee van het festival.


---