Ingezonden persbericht

Persbericht

Carglass® optimaliseert procedures en klantcontact processen met Trinicom T5

Wilp. 27 april 2009 ­ Trinicom, marktleidend leverancier van geavanceerde softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten, implementeert haar T5 E-mail management module en T5 Web selfservice bij Carglass®, specialist op het gebied van HPX2®-ruitreparatie en ruitvervanging. Carglass® wil met deze softwareoplossing haar klanten effectiever en efficiënter helpen bij het oplossen van autoruitproblemen en zo haar procedures en klantcontactprocessen optimaliseren.

Carglass® helpt elk jaar honderdduizenden automobilisten bij autoruitschade. Daarvoor moet het klantcontactcenter 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar beschikbaar zijn. Tevens kunnen klanten telefonisch of via de website een afspraak maken. Om deze informatiestromen beter te beheren, heeft Carglass® T5 van Trinicom geïmplementeerd. Met de T5 E-mail management module en T5 Web selfservice wordt informatie beter beheerd: Carglass® kan meten en analyseren welke informatie het meest wordt gezocht en gevraagd en hoe functioneel deze informatie daadwerkelijk is.

"We hebben jaarlijks met honderdduizenden klanten te maken. Omdat er tientallen typen ruiten zijn, weet niet iedere automobilist welke ruit hij heeft. Om hen optimaal van dienst te zijn is de juiste software nodig, zodat de medewerker zo snel mogelijk weet waar het om gaat", aldus Steven Voorn, manager customer contact center bij Carglass®. Volgens hem moeten de medewerkers snel kunnen schakelen en direct de juiste informatie op het scherm zien. Voorn: "Daarnaast wilden wij de beschikbare informatie beter borgen. Alle klantcontactprocessen worden onder de loep genomen en de procedures geoptimaliseerd. De agents worden hierin getraind en er wordt regelmatig een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Met behulp van de resultaten van een dergelijk onderzoek ben je mijns inziens in staat om het contactcenter naar een nog hoger niveau te brengen."

De samenwerking tussen beide bedrijven verloopt uitstekend, meent Voorn. "De keuze voor Trinicom is mede gemaakt op basis van mijn eigen positieve ervaringen in het verleden. Ik ben erg tevreden over het gehele implementatieproces: de lijnen zijn kort, het systeem is gebruiksvriendelijk en wijst zich vanzelf." Ook de 55 servicecenters van Carglass® zullen met de geïmplementeerde oplossingen gaan werken. De eerste servicecenters draaien in een pilot. Carglass® gaat er vanuit dat dit goed verloopt en zal T5 stapsgewijs in iedere vestiging doorvoeren om samen de kennis te gebruiken en aan te vullen, aldus Voorn.

Ook Wilco Rietberg, CEO van Trinicom, is erg te spreken over het hele project en de samenwerking met Carglass®: "Carglass® had een oplossing nodig waarmee snel en eenvoudig orde geschept kon worden in de hoeveelheid veelgestelde vragen van klanten. Uit het nauwe contact dat we met onze klanten onderhouden ­ en zeker uit het feit dat Steven ons 'meegenomen' heeft naar zijn nieuwe werkgever - weten we dat het werkt en ons product doeltreffend is."

Noot voor redacties

Trinicom, Lathmerweg 5, 7384 AD Wilp, Tel: 0571- 26 82 60 - E-mail: trinicom@influx-pr.com, Website: www.trinicom.nl

Over Trinicom
Trinicom is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Kasteel "De Lathmer" in Wilp, en specialist op het gebied van web selfservice, e-mail response management, live chat, call management en brief, fax en baliecontact. Trinicom richt zich primair op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van haar kernproduct: Trinicom 5 (T5(TM)). Deze op internettechnologie gebaseerde standaardapplicatie is geheel in te richten op het klantcontactproces van een organisatie, en zorgt ervoor dat de belangrijkste klantcontacten snel en uniform kunnen worden afgehandeld vanuit één centrale T5 Web selfservice. Tevens adviseert Trinicom klanten bij het optimaal inrichten van een multi-channel contactcenter, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de serviceverlening via internet, e-mail, live chat en telefoon en het verlagen van de servicekosten. Trinicom is de enige Nederlandse softwareproducent van geïntegreerde Customer Interaction Management software en mag toonaangevende organisaties in binnen- en buitenland tot zijn klantenkring rekenen, waaronder Agis Zorgverzekeringen, Albert Heijn, Albumprinter, Arke, Cendris, Cheaptickets.nl, De Kindertelefoon, Rabobank, Telfort, Univé, Universiteit Utrecht en Vrij Uit. Voor meer informatie zie: www.trinicom.nl.

Over CARGLASS®

Carglass® is onderdeel van Belron, wereldwijd het grootste en meest geavanceerde glasherstelbedrijf voor voertuigen. In ons land is Carglass® marktleider met circa 500.000 autoruitreparaties en vervangingen per jaar. Carglass® richt zich vooral op het gemak van de klant en het beperken van de schadelast door tijdige en hoogwaardige reparatie en vervanging met levenslange garantie. In Nederland heeft Carglass® 55 Service Centers en 220 mobiele service units voor het repareren of vervangen van autoruiten thuis, onderweg of op het werk. Carglass® is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het gratis service nummer 0800-0406 voor het melden van autoruitschades. Reparaties en vervangingen kunnen nu ook via www.carglass.nl geboekt worden. In geval van nood worden klanten ook buiten kantooruren op afspraak geholpen. Carglass® zorgt voor afhandeling van de schade met verzekeraars en leasemaatschappijen.