Ingezonden persbericht

PressRelease

Amadeus Benelux introduceert unieke leisure autoverhuur oplossing voor reisagenten

· Amadeus Cars Easy Shopper biedt een gebruiksvriendelijke boekingoplossing, prepaid en volledige inclusieftarieven

* holiday autos beschikbaar in de nieuwe oplossing

Hoofddorp, 27 april 2009: Amadeus, wereldwijd leider in technologie- en distributiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, heeft vandaag de lancering van Amadeus Cars Easy Shopper aangekondigd ­ een uitgebreide en unieke leisure autoverhuur oplossing voor traditionele reisbureaus. Het biedt concurrerende content rechtstreeks van de toonaangevende autoverhuurders. De nieuwe oplossing is nu beschikbaar via offline boekingskanalen.
De eerste lanceringpartner, holiday autos, werd vorig jaar in de Franse markt geïntroduceerd en zal nu ook beschikbaar zijn in de Benelux markt.

Amadeus biedt een eenvoudige manier om leisure autohuur te boeken met directe toegang in real-time tot een breed scala aan autoverhuurders wereldwijd. Enkele van de belangrijkste voordelen voor leisure reisbureaus omvatten:
* Toegang tot volledige inclusief prepaid tarieven die niet eerder beschikbaar waren in een GDS
* Verhoogde productiviteit met een sneller boekingsproces
* Het bieden van het beste autohuur alternatief door het vergelijken van de beste opties

Luc Pannecoeck, General Manager Amadeus Benelux: "We zijn blij te bouwen op onze huidige auto-oplossingen door het creëren van een uniek aanbod voor de leisure markt en het tonen van onze inzet en flexibiliteit om geavanceerde IT oplossingen te bieden voor de reisindustrie. We zijn ervan overtuigd dat Amadeus de juiste technologie partner is, met bewezen succes in de industrie en haar wereldwijde bereik."

Deze laatste leisure oplossing draagt bij aan het huidige zakelijke Amadeus aanbod voor reisbureaus, die geïnteresseerd zijn in autoverhuur oplossingen voor de zakelijke markt; Amadeus Car Corporate Seller wordt beschouwd als flexibel en veilig en ondersteunt overeengekomen tarieven.

- einde -

Opmerkingen voor de redactie

Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de branche. Amadeus levert distributie-, IT- en verkoopoplossingen waarmee de klant kan inspelen op, groeien binnen en succes hebben in de snel veranderende reisindustrie. Tot de groepen klanten behoren aanbieders van reizen (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerbootbedrijven, cruiselijnen, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus) en afnemers van reizen (bedrijven en reizigers). De oplossingen zijn ingedeeld in vier categorieën: Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management en Services & Consulting.

De belangrijkste bedrijfslocaties van Amadeus bevinden zich in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding (operationele taken ­ centrum voor gegevensverwerking). Daarnaast heeft Amadeus regionale kantoren in Miami, Buenos Aires en Bangkok. Op klantniveau is Amadeus actief in 76 landen en op meer dan 217 markten.

Het bedrijf is grootendeels eigendom van WAM Acquisition, waarvan BC Partners, Cinven, Air France, Iberia en Lufthansa aandeelhouders zijn. Amadeus heeft wereldwijd meer dan 8500 werknemers met 105 verschillende nationaliteiten in dienst.

Meer informatie over Amadeus vindt u op: www.benelux.amadeus.com