Ingezonden persbericht

Persbericht

Honeywell introduceert eerste mobiele computer met behuizing die bestand is tegen desinfecteermiddel

Nieuwe materialen maken de Dolphin® 9900hc bestand tegen vloeistoffen en oplosmiddelen gebruikt in de gezondheidzorg

Eindhoven ­ 27 april, 2009 ­ Honeywell (NYSE: HON) introduceert de Dolphin 9900hc mobiele computer met een nieuwe, kant en klare behuizing die bestand is tegen desinfecteermiddel. Het is de eerste toonaangevende, robuuste mobiele oplossing met een dergelijke eigenschap. De Dolphin 9900hc is speciaal ontworpen om de veiligheid van patiënten te garanderen in omgevingen waarin het noodzakelijk is het apparaat continu schoon te houden. Ziekenhuizen kunnen het risico op verspreiding van ziekteverwekkers verkleinen door een mobiele computer te kiezen die snel en gemakkelijke gedesinfecteerd kan worden op iedere locatie waar zorg nodig is.

Oplosmiddelen zoals handwasmiddel, isopropanol en op ammoniak- en chloor gebaseerde producten die gebruikt worden om ziekteverwekkers te verdelgen, verzwakken na verloop van tijd normaal plastic. Het maakt scheuren in het omhulsel wat resulteert in scanfouten en haperingen van het apparaat. De Dolphin 9900hc vergroot door zijn behuizing die bestand is tegen desinfecteermiddel de return on investment. De mobiele computer is bestand tegen de schadelijke effecten van herhaaldelijke blootstelling aan agressieve schoonmaakmiddelen.

"Traditionele mobiele computers kunnen te maken krijgen met gebarsten of gebroken behuizing. Dit leidt tot uitval van de patiëntveiligheidssystemen die gebouwd zijn om medische fouten te reduceren. Deze uitval is gevaarlijk en kostbaar voor iedereen in de gezondheidszorg waar steriliteit en veiligheid cruciaal zijn", zegt Garrison Gomez, Manager Mobility Marketing bij Honeywell Scanning & Mobility. "Door de speciaal ontworpen Dolphin 9900hc voldoet de behuizing van de mobiele computer jarenlang. Dit is zelfs het geval na meerdere schoonmaakrondes tijdens een non-stop 24-urige dienst. Door de behuizing van de Dolphin 9900hc kunnen de gezondheidsprofessionals de vijf elementen die de veiligheid van patiënten garanderen ­ de juiste patiënt, het juiste medicijn, de juiste dosis, het juiste tijdstip en de juiste manier van toedienen ­ volgen zonder bang te zijn om ziekteverwekkers of virussen te verspreiden."

De Dolphin 9900hc heeft alle toepassingen en functies van de standaard Dolphin 9900, inclusief de Adaptus® Imaging Technology. De computerarchitectuur wordt ondersteund door Microsoft Windows® Mobile 6 op een Intel® PXA 270 624 MHz-processor met 256MB RAM x 1GB FLASH-geheugen. Dit verzekert een snelle prestatie in data-intensieve applicaties. Een geïntegreerde 802.11b/g radio biedt draadloze communicatie die vergaande veiligheidsstandaarden ondersteunt. De Dolphin 9900hc is Cisco CCX v4 gecertificeerd en biedt multi-mode draadloze connectiviteit. Het apparaat levert meer dan 10 uur volledige Shift-PLUS(TM) batterijprestaties. Dit verhoogt de productiviteit van de eindgebruiker omdat er geen batterij vervangen hoeft te worden tijdens lange diensten.

"Met jaarlijks miljoenen transacties voor medicatie, apparatuur en het registreren van opnames bij instellingen in de gezondheidszorg kan iedere risicobeperking aanzienlijke kostenbesparingen opleveren", stelt Gomez. "Honeywell's Dolphin 9900hc helpt deze risico's te beheren en verhoogt de effectiviteit, snelheid en kwaliteit van patiëntzorg."

Kijk voor meer informatie over Honeywell Scanning & Mobility op http://www.honeywell.com of bel +31 (0)40 - 290 1600.