Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Valkenburg, 27 april 2009

Parlevliet & Van der Plas blaast Ouwehand Visverwerking nieuw leven in
Nieuwe organisatie waarborgt het merk Ouwehand volledig

Met een complete metamorfose blaast Parlevliet & Van der Plas het afgeslankte Ouwehand nieuw leven in. De activiteiten van de Haringhandel Parlevliet & Van der Plas Harderwijk B.V. worden met die van Ouwehand samengevoegd .
Deze combinatie onder de naam Ouwehand Visverwerking B.V. specialiseert zich volledig in visverwerking en richt zich daarmee op maatjesharing en marinades.

Maatjesharing
In de nieuwe combinatie van Haringhandel Parlevliet & Van der Plas Harderwijk en Ouwehand Visverwerking worden alle activiteiten rond Maatjesharing in de Ouwehand vestiging in Katwijk samengevoegd.

Marinades
Met nieuw elan produceert Ouwehand Visverwerking B.V. marinades met de producten Zure Haring en Rolmops onder het vanouds bekende merk Ouwehand. In de toekomst worden aan deze productenlijn innovaties toegevoegd.

Parlevliet & Van der Plas verwacht dat Ouwehand Visverwerking B.V. nieuwe stijl op termijn weer rendabel wordt.

De nieuwe directie van Ouwehand Visverwerking B.V. wordt gevormd door de algemeen directeur, de heer Anton v.d. Plas en verkoopdirecteur, de heer Jan van Duyn.

Parlevliet & Van der Plas
Parlevliet & Van der Plas is één van de grootste visserijondernemingen van Europa (van vangst tot en met eindproduct).
De onderneming is MSC (Marine Stewardship Councel) gecertificeerd voor de vangst en verwerking van Noordzeeharing. Dit certificaat staat voor duurzame visserij; natuurvriendelijke vangstmethoden en het niet veroorzaken van bodemschade.

Parlevliet & Van der Plas, opgericht in 1949, is een familiebedrijf met 15 schepen en circa 800 medewerkers waarvan de helft in Nederland werkzaam is.

Sinds 2002 werkt het bedrijf met vestigingen in Katwijk en IJmuiden vanuit het hoofdkantoor in Valkenburg ZH.
In Duitsland heeft zij vestigingen in Bremerhaven en op het schiereiland Rugen in Sassnitz-Mukran is Euro-Baltic Fischverabeitungs GmbH, één van de modernste verwerkingsbedrijven van Europa, gevestigd.
In Engeland werkt Parlevliet & Van der Plas onder de naam UK Fisheries Ltd., Hull en in Litouwen staat de dochteronderneming Atlantic High Sea Fishing Co.
Ten slotte heeft de onderneming ook een groot belang in een Noorse visserijonderneming.

Parlevliet & Van der Plas zet haar producten af op de Nederlandse markt en is in heel West- en voormalig Oost-Europa en in Rusland actief. Tevens exporteert zij haar producten naar onder meer Japan, China en West-Afrika.