Gemeente Enschede

Voorrondes KNVB Straatvoetbal Enschede

75 teams strijden om plek in finale

De KNVB organiseert jaarlijks in de meivakantie de stedelijke voorrondes van het KNVB Straatvoetbaltoernooi voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. De gemeente Enschede doet hier voor de tweede keer aan mee. Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 april strijden 75 teams op verschillende trapveldjes in de stadsdelen om een plek in de stedelijke finale op 5 mei op de Oude Markt.

Er wordt in drie categorieën gespeeld: D-E-F `jes; voor zowel jongens als meisjesteams. Voor dit straatvoetbaltoernooi hebben zich 75 teams aangemeld vanuit de wijken, scholen en verenigingen. Er wordt vier tegen vier gespeeld. De winnaars van de drie categorieën uit de deelnemende stadsdelen gaan door naar de stedelijke finale op 5 mei.

Bij elk stadsdeeltoernooi en bij de finales zijn speelsters van FC Twente aanwezig om het meisjesvoetbal te promoten. Elke deelnemer krijgt een toegangskaart voor de wedstrijd van de vrouwen FC Twente - Ado Den Haag in de Grolsch Veste op dinsdag 19 mei. Tijdens de finales komt de `fair play mascotte' JOEP kijken om te zien of de kinderen wel fair en met respect voor de tegenstander voetballen.

Programma voorrondes:
Maandag 27 april in Enschede Noord. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van V.V. Rigtersbleek, L.S.V. Lonneker en R.K.S.V. Emos van 10.00 tot 12.00 uur.

Dinsdag 28 april zijn de stadsdelen Centrum en Zuid aan de beurt. Deze wedstrijden worden gespeeld bij V.V. Udi en V.V. Vosta, van 10.00 tot 12.00 uur.

Woensdag 29 april wordt er in het stadsdeel Oost gespeeld. De wedstrijden worden georganiseerd bij E.V.C. Phenix en op het Dirk Hartogplein in Glanerbrug, van 10.00 tot 12.00 uur.

Geplaatst: 24 april 2009.

24 april 2009