Ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken (27 april tot en met 3 mei 2009)

24 april 2009 | persbericht

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Minister Van der Hoeven

Maandag 27 april
15.15-16.00 uur:
Opening van het project "Bio Base Europe" in Gent, samen met haar Vlaamse collega Patricia Ceyssens. Bio Base Europe is een samenwerkingsverband tussen Ghent Bio-Energy Valley en Biopark Terneuzen. Het zal een platform vormen voor de bevordering van duurzame bioprocessen. Het is het grootste Interregproject dat ooit is toegewezen aan de grensregio Vlaanderen/Nederland.

Dinsdag 28 april
Werkbezoek Istanboel
Op uitnodiging van de Turkse energieminister Güler keynote speech tijdens internationale conferentie "Seeking for a Common Resolution for Energy Security". Bilaterale besprekingen met andere deelnemers aan de conferentie, zoals de Russische energieminister Shmatko, EU-Commissaris Piebalgs en de energieministers van Kazachstan en Azerbeidjan. Lunchbespreking met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven ter plaatse. Ontmoeting met Turkse werkgeversorganisatie Tüsiad over zaken als de gevolgen van de economische crisis voor Turkije, EU-uitbreiding en internationaal ondernemen.

Staatsecretaris Frank Heemskerk

Dinsdag 28 april
15.30 - 18.00 uur:
Staatssecretaris Heemskerk geeft de kick-off van de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zones (BIZ). De BIZ maakt het voor ondernemers makkelijker om samen te investeren in een veiligere en aantrekkelijkere bedrijfsomgeving, waarbij alle ondernemers meebetalen. Deze wet treedt op 1 mei 2009 in werking. Ondernemers op bedrijventerrein Vijfsluizen zullen ook een uitvoeringsovereenkomst voor de BIZ sluiten met de gemeente Schiedam.
Locatie: Bedrijventerrein Vijfsluizen in Schiedam

Woensdag 29 april
09:00-09:30 uur:
Officiële aanwijzing van de beheerder van het wettelijk bel-me-niet register. Pers kan hierbij aanwezig zijn.
Locatie: Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag.

14:00 - 15:00:
Toespraak tijdens de herdenking van gevallenen door chemische wapens. Locatie: OPCW-gebouw, Den Haag

Mededeling aan redacties (