Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Feestelijke onthulling

monument Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 17 april jl. onthulde Ans Theissen, directeur van Woonbron, het monument aan de gevel van de Groene Tuin en de Vruchtentuin. Het monument is gemaakt tijdens de honderdste Internationale Vrouwendag in 2008 bij Perspect. Het is een groot kleurrijk mozaïek met drie vrouwentekens. Johan Grijzen, portefeuillehouder Kunst en Cultuur van deelgemeente IJsselmonde hield een korte toespraak en noemde het monument een aanwinst voor IJsselmonde.

De aftrap werd verricht door de brassband Tripple-B. Een swingend optreden onder een aarzelend zonnetje. Hierna vertelde Netty Verschoor, directeur van Perspect, over de
totstandkoming van dit project. Het vrouwenmonument is door vrouwen uit IJsselmonde gemaakt. Wethouder Kriens en portefeuillehouder Karisli legden vorig jaar de eerste stenen. Ans Theissen en Marlou van den Berg van Woonbron namen de laatste stenen voor hun rekening. Ans Theissen: Kunst is voor Woonbron belangrijk en daarom hebben wij meegewerkt aan dit bijzondere project. Dat het monument ter ere van de 100e viering van Internationale Vrouwendag is gemaakt, sprak haar aan: Vrouwen vormen de sleutel tot het leven, zij geven het leven door!. Daarna was er een gezellige receptie bij Perspect. De hapjes zijn gemaakt door de Turkse, Antilliaanse en Surinaamse springplankgroepen.

Het kunstwerk is gefinancierd door Woonbron en deelgemeente IJsselmonde.