Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Dorpsfeest bij opening Wijksteunpunt Heindijk

Een ouderwets gezellig dorpsfeest: zo was het vrijdag 17 april bij de opening van het wijksteunpunt van TOS aan de Aalsdijk. Het steunpunt is de cockpit van waaruit activiteiten worden georganiseerd voor kinderen in de Heindijk-buurt en Hordijkerveld.

TOS (Thuis op Straat) organiseert sportevenementen en spelletjes op straat voor kinderen van 4 tot 20 jaar. Respect hebben voor elkaar en sportieve omgangsvormen: daar draait het om bij TOS. En dat kwam vrijdag op het plein aan de Aalsdijk uitstekend tot zn recht.

Portefeuillehouder Nurten Karisli en Ans Theissen, directeur Woonbron IJsselmonde openden vrijdag het wijksteunpunt met een passend gezamenlijk cadeau: een set buitentafels en stoelen om gezellig buiten met elkaar thee te drinken. Het cadeau werd meteen in gebruik genomen. Nurten Karisli en Ans Theissen nodigden buurtbewoners op de thee uit. Bewoners lieten weten dat de sfeer in de buurt duidelijk aan het verbeteren is. Mevrouw Martis bijvoorbeeld vertelde: Ik laat mijn kind niet zo snel naar buiten gaan. Maar met TOS in de buurt vertrouw ik het wel. De sfeer is meer ontspannen geworden.

Kinderen konden vrijdag helemaal uit hun dak gaan. Met een groot springkussen, heel veel spelletjes en de poppenkast van Wim Noordegraaf. En buurtbewoonster Samira Bakour had samen met de dames van de Vrouwenstudio lekkere exotische hapjes klaargemaakt. Zo werd het een gezellig dorpsfeest. Met een tevreden TOS-baas Saïd Aharchaou.

Overigens het feest trok niet alleen kinderen en moeders, maar ook ouderen uit de buurt. Jos Kooiman (80): Heerlijk wonen hier. Ik wil hier graag heel oud worden.