Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Zwembad IJsselmonde krijgt keurmerk

Keurmerk Veilig en Schoon

Op 21 april heeft Zwembad IJsselmonde het Keurmerk Veilig en Schoon ontvangen. Portefeuillehouder Bram van Hemmen van deelgemeente IJsselmonde nam het keurmerk in ontvangst uit handen van Keurmerk-directeur Marcel Jagersma. Het keurmerk geeft aan dat het helemaal goed zit met de hygiëne en veiligheid in het zwembad.

De deelgemeente en ook het beheer van het zwembad zelf zijn extra blij met het keurmerk omdat in december 2005 het zwembad nog volledig afbrandde. In september 2007 opende het zwembad de deuren weer en in 2008 was het zwembad voor het eerst het hele jaar open. In dat jaar trok het zwembad alweer 185.895 bezoekers. De verwachting is dat dit aantal in 2009 zal oplopen richting de 200.000 bezoekers.

Kwaliteitsslag
Het Keurmerk Veilig & Schoon wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur®. Het keurmerk betekent dat het zwembad aan hoge hygiëne- en veiligheidseisen voldoet. Dat is belangrijk voor de gebruikers en ook voor het imago van het zwembad.

Fysio-fit
In zwembad IJsselmonde worden behalve de gebruikelijke zwemlessen ook allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud zoals aquajudo en turbozwemmen. Maar ook bezoekers met lichamelijk klachten of beperkingen kunnen in het zwembad terecht. Sinds 7 april wordt er ook fysio-fit gegeven. Tegen de prijs van een entreekaartje kunnen mensen onder begeleiding van een gediplomeerde fysiotherapeut gerichte oefeningen doen om zo snel mogelijk te herstellen.