Deelauto en OV populairste alternatieven voor de eigen auto

27/04/2009 08:55

HBMEO

Maar 56% van de autobezitters gebruikt zijn auto dagelijks. Een aanzienlijk deel van de autorijders overweegt wel eens hun auto aan de kant te doen. De helft van de autobezitters voelt zich aangesproken door het OV als alternatief. Maar liefst 35% staat open voor het overstappen op een deelautoconcept en 19% ziet in een huurauto een goede vervanger. Daarnaast zien we dat 12% overweegt om komend jaar een fiets te kopen. Dit blijkt uit een onderzoek dat HBMEO liet doen in opdracht van Hans Struijk Fietsen naar de behoefte aan alternatieven voor de auto. Het onderzoek werd uitgevoerd door MSI-ACI Europe.


3% van de ondervraagden is zeker dat hij komende 12 maanden een fiets aanschaft, bij 9% is dat een serieuze overweging. Het grootste deel van deze groep, 66%, kiest voor een nieuwe fiets, de rest koopt een tweedehands rijwiel. Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid aan om een 'fiets van de zaak' te nemen, maar ook voor niet-zakelijke autorijders is de fiets een serieus alternatief voor de auto.

Met name de E-bike is erg populair als vervanger voor de auto. Dit is te zien in de enorme groei in de verkoopcijfers. Inmiddels is 1 van de 10 verkochte fietsen een elektrische fiets. Hans Struijk Fietsen richt zich steeds meer op het bedrijfsleven en wil met kwaliteitsmerken en een hoog service-level een grote bijdrage leveren aan de groei van de business-bike.





http://www.hansstruijkfietsen.nl


Noot voor de redactie: