Sélecion Naturelle brengt u de exclusieve Green to Grow-serie babyflessen 27/04/2009 09:05

PR Newswire

PARIJS, April 27 /PRNewswire/ --

- Vrij van Bisfenol A - Vrij van Ftalaat

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat babyflessen die vervaardigd zijn van polycarbonaatplastic (PC), Bisfenol A (BPA) in vloeistoffen zouden kunnen verspreiden.

Dit molecuul gedraagt zich als een endocriene verstoring. De blootstelling van baby's aan BPA kan hun vatbaarheid voor verschillende typen van kanker (borstkanker, prostaatkanker, etc.) verhogen, tot voortplantingsproblemen leiden, zwaarlijvigheid, diabetes of het niet goed functioneren van de schildklier.

Om het multimediapersbericht te bekijken, gaat u naar:

http://www.prnewswire.com/mnr/greentogrow/38004/

Dit is de reden waarom Canada begin 2008 besloot de verkoop te verbieden van babyflessen die Bisfenol A bevatten. De Verenigde Staten lijken de volgende te zijn die dit voorbeeld volgen, met een wet die momenteel in behandeling is. De hoofdproducenten van babyflessen die BPA bevatten, hebben al besloten ze in de Verenigde Staten uit de handel te halen.

Green to Grow-babyflessen bevatten noch Bisfeonal A, noch Ftalaat.

Deze modern vormgegeven babyflessen zijn gemaakt van polysulfon (PES), dat populair is vanwege zijn inertie en uitzonderlijke hardheid. Het kan worden blootgesteld aan extreme temperaturen, herhaalde sterilisatie en schrobben zonder dat het enige schade oploopt.

PES is geheel veilig en absorbeert geen luchtjes, in tegenstelling tot de meeste andere soorten plastic.

Het gedraagt zich hetzelfde als glas, behalve dat het lichter en praktisch onbreekbaar is!

De doppen en ringen/sluitingen zijn gemaakt van polypropeen (PP), wat tevens Bisfenola A-vrij is, en de spenen zijn gemaakt van nitrosaminevrije siliconen van medische kwaliteit.

Green to Grow-babyflessen en -spenen zijn zowel getest in de Verenigde Staten als Europa om te garanderen dat ze voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Deze babyflessen zijn marktleiders geworden in de Verenigde Staten, Canada en Australië. Sélection Naturelle, exclusieve importeur van Green to Grow-producten, is er trots op ze nu op de Europese markt te mogen introduceren.

Green to Grow besteed zeer veel aandacht aan de vermindering en het hergebruik van afvalproducten, en is voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke productieoplossingen. Verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en de afdrukprocessen zijn milieuvriendelijk (soja-inkt).

Het bedrijf doneert tevens aan "1% for the Planet", een groeiend wereldwijd netwerk van bedrijven die allemaal 1% van hun inkomsten uit de verkoop doneren aan milieuvriendelijke organisaties.

Green to Grow's motto is "je bent wat je weet". Ze hopen cruciale informatie te bieden over de gezondheid en het welbevinden van onze gezinnen door middel van hun producten.
Contactpersoon voor de media: presse@selection-naturelle.com, Helen Gisbson, Tel: +33(0)1-53-53-67-50






-