Gemeente Woerden

Woerden millenniumgemeente; Stichting Ezaka/Madagascar, Harmelen

23 apr 2009
Woerden is sinds kort millenniumgemeente. Dit betekent dat Woerden zich op lokaal niveau inzet voor doelen die zijn gericht op wereldwijde armoedebestrijding.
In het kader van deze millenniumdoelstellingen zal op deze informatiepagina regelmatig een artikel verschijnen van een bedrijf of instelling uit gemeente Woerden die bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen op lokaal niveau.

Sichting Ezaka/Madagascar is in 1994 opgericht en heeft als doel het bieden van ondersteuning aan het ontwikkelingsproject van jonge werklozen van de associatie Ezaka op het eiland Madagascar.

De associatie kreeg in 1994 beschikking over een stuk onontgonnen grond van 20 ha, gelegen op het Hoogland van Madagascar, op 30 km van de hoofdstad Antananarivo.
De nederzetting heeft de naam Andoharano gekregen, "Bron van water", vanwege het continu toestromen van water uit de bergen. Hiermee worden de velden bevloeid.
Sinds 1998 kunnen kinderen uit deze regio naar de privé-school van de associatie. Ook worden cursussen landbouw/techniek gegeven.

Vijfjarenplan
Vanaf 2006 werkt de associatie met een vijfjarenplan. Speerpunten hierin zijn de melkveeteelt en de aanplant van een geneeskrachtige boomsoort.
Het vijfjarenplan wordt gefinancierd door de stichting samen met IMPULSis. De stichting ontvangt haar financiële ondersteuning van donateurs, weldoeners, Burgercomité Woerden/Steinhagen, lijfrentes, Wereldwinkel Harmelen, verkopen, presentaties, acties e.a.

Meer informatie? Kijk op www.ezaka.nl