BDO Accountants & Adviseurs

BDO blijft investeren in innovatieve dienstverlening Omzet BDO stijgt in boekjaar 2008

BDO CampsObers Accountants & Adviseurs heeft vandaag de jaarcijfers over het boekjaar 2008 gepresenteerd. De omzet steeg met ruim 7% van 197,3 miljoen euro in 2007 naar 211,9 miljoen euro in 2008, waarbij alle lines of service een stijging van de omzet wisten te realiseren. Bij Audit & Assurance steeg de omzet van 48,5 miljoen euro in 2007 naar 55,4 miljoen euro in 2008. De omzet Accountancy & Bedrijfsadvies nam toe van 81,7 miljoen euro tot 82,4 miljoen euro. In het verslagjaar steeg de omzet uit Belastingadvies van 48 miljoen euro naar 52,5 miljoen euro. Tot slot nam de omzet van Consultancy toe van 19 miljoen tot 21,6 miljoen euro.

Onder het gesternte van een neergaande economie realiseerde BDO in het boekjaar 2008 een autonome omzetstijging van ruim zeven procent. Desondanks is BDO doordrongen van de verwachting dat de gevolgen van de recessie hun effect zullen hebben op 2009 en ook nog in 2010 te voelen zullen zijn. Het jaar 2009 wordt dan ook een uitdagend jaar. `Op grond van onze stabiele klantrelaties, de loyaliteit en inzet van onze medewerkers en de flexibiliteit van onze organisatie, zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet, waarbij 2009 evenwel naar verwachting voor ons, maar uiteraard ook voor de Nederlandse ondernemers, een jaar van grote uitdagingen zal zijn', licht bestuursvoorzitter Martin van Roekel toe.

Aantal medewerkers neemt toe In 2008 steeg het totaal aantal medewerkers van BDO, inclusief partners, naar 2084. Ten opzichte van een jaar eerder betekent dit een stijging van 97 mensen. Het aandeel vrouwen nam in 2008 eveneens toe tot 44,7% in 2008. In 2008 is EUR 3,4 miljoen euro meer in opleidingen van de medewerkers geïnvesteerd, met name gericht op een verdere verhoging van de kwaliteit en de toepassing van nieuwe innovatieve hulpmiddelen.

Nieuwe strategie
Voor BDO als organisatie staat 2009 in het teken van de verdere implementatie van de nieuwe strategie. `Na een jaar van innovatie en aanzienlijke investeringen daarin zal 2009 voor ons vooral een jaar van implementatie zijn', aldus Martin van Roekel. `In de eerste plaats blijven we investeren in onze talenten, waarbij ons nieuwe Talent Ontwikkel en Performance programma een belangrijke plaats inneemt. Ook van ons nieuwe klantportaal `Mijn BDO' verwachten we veel. Deze nieuwe vorm van dienstverlening bundelt alle online diensten in één virtueel kantoor, waarmee we de ondernemer een optimale service op een zo efficiënt mogelijke manier willen leveren. Met `Mijn BDO' geven we invulling aan onze missie: de ondernemer vrijheid geven te ondernemen. En daarbij maken we gebruik van onze kernwaarden talentontwikkeling, ondernemerschap en professionaliteit.'

Ondernemerschap en verantwoordelijkheidsgevoel In het huidige economische klimaat is herstel van vertrouwen in de economie noodzakelijk. Martin van Roekel waakt echter voor een toenemende regeldruk. `BDO werkt vanuit de gedachte dat ondernemers vrij moeten kunnen ondernemen. En dat is volgens ons precies het geëigende middel tegen de huidige crisis. Geen regeldrang, geen verdere reguleringen, geen strakkere keurslijven waarmee bureaucratische instellingen worden gecreëerd. Geen focus op regels, maar focus op gezond verstand en de vrijheid om flexibel en gedreven te kunnen ondernemen met een stevige solvabiliteit voor de lange termijn. Succesvol ondernemerschap is gebaseerd op een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Niet de beurskoers van morgen of de bonus van dit kwartaal, maar het langdurige succes van de onderneming is de ultieme drijfveer. Het is de uitdaging voor grote ondernemingen om deze drijfveer ook in te bouwen. Toezicht houden door interne- en externe toezichthouders blijft daarbij belangrijk. Niet alleen op het naleven van de regels, maar ook op het gebruik van gezond verstand. En het toezicht moet dan ook confronterend durven zijn.' Bron:

Datum:
27-4-2009 9:57
Contactpersoon
Daan van den Broek (040) 269 81 37