Gemeente Putten

Onderzoek naar leefbaarheid en sociale samenhang in Putten

Binnenkort start het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken in opdracht van de ge-meente Putten een onderzoek naar de leefbaarheid en de sociale samenhang in Putten.
De gemeente wil de samenleving beter leren kennen: de sterke punten, maar zeker ook de zaken die meer aandacht verdienen. Daarom wil de gemeente iedereen die in Putten woont de gelegenheid geven ervaringen, opvattingen en suggesties ter verbetering te melden. De onderzoeksresultaten, die naar verwachting in november 2009 gepresenteerd worden, zullen de ingrediënten zijn voor het ontwikkelen en uitwerken van gemeentelijk beleid.

De gemeente Putten nodigt vertegenwoordigers van lokale verenigingen en organisaties, maar ook alle inwoners uit aan dit onderzoek deel te nemen. De openbare aftrap van het onderzoek zal plaatsvinden tijdens een bijeenkomst op dinsdag 12 mei 2009 van 20.00 uur tot omstreeks 22.00 uur in De Huifkar, Kerkstraat 67 in Putten.

Programma startbijeenkomst

* De mensen maken Putten: introductie.

* Welkom door de heer F.W. Fabriek, wethouder Welzijn.
* Onderzoek naar sociale samenhang en leefbaarheid in de gemeente Putten - aanleiding, doelen en aanpak: door drs. José Baars-Blom, onderzoeker bij het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken te Zwolle.

* Pauze met een opdracht.

* Honderd meningen over het samenleven in Putten: interactieve sessie waarbij de aanÂwezigen hun mening kunnen geven over de vraag hoe de vlag er sociaal gezien in Putten bij hangt.
* Conclusies & gezamenlijke afronding.

Met het oog op de organisatie van de avond, stelt de gemeente het op prijs als belangÂstellenden zich vooraf aanmelden voor de startbijeenkomst bij mevrouw C. Zondag van de afdeling Welzijn en Burgerij (e-mail: czondag@putten.nl, telefoon 0341-359647).
---