Gemeente Zijpe


2009-04-27 Buurtbusvereniging op zoek naar nieuwe chauffeurs logo buurtbus

De buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel is op zoek naar nieuwe chauffeurs. Door diverse oorzaken is er een aantal diensten vrij gekomen in het rooster.

De buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel rijdt, van maandag t/m zaterdag, 2 buslijnen: lijn 406 Tuitjenhorn Schagen via Waarland en lijn 411 Tuitjenhorn Schagen via Burgerbrug, Sint Maarten en Dirkshorn. Ook voor de zaterdag worden met nadruk nieuwe chauffeurs gevraagd. Informatie en aanmelden op www.buurtbus411.nl of via telefoon 0224-582988, Piet Broersen, penningmeester van de Buurtbusvereniging.

Vrijwilligers
De buurtbusvereniging is een enthousiaste groep vrijwilligers die het mogelijk maakt dat inwoners van onder andere Waarland, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maarten met het openbaar vervoer naar Schagen kunnen reizen.
Deze vorm van openbaar vervoer wordt geheel gereden door vrijwilligers en rijdt al sinds januari 2002 en is sindsdien een groot succes gebleken. Kijk alleen maar naar het feit dat eind vorig jaar Connexxion een reguliere buslijn ingelegd heeft tussen Tuitjenhorn en Schagen via Dirkshorn.

Vereisten

Van deze vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal 2 jaar een geldig rijbewijs hebben, ze de Nederlandse taal goed beheersen, ze de omgeving redelijk goed kennen en over eigen vervoer beschikken om van en naar het wisselpunt in Schagen te kunnen reizen. De vrijwilligers krijgen voor hun gereden diensten een kilometervergoeding vanaf hun huis tot aan de wisselplaats. Het gaat om diensten van ongeveer 4 uur en dat 1 maal in de 2 weken.