Politie Hollands Midden

Datum: 27 april 2009

Noordwijk Meisje gewond Een zestienjarig meisje liep zondag 26 april rond 01.50 uur een fikse hoofdwond op nadat twee jongens in een Noordwijkse kroeg aan de Grent met een bierflesje gooiden. Het flesje raakte het hoofd van het slachtoffer. Zij werd met een ambulance overgebracht naar de huisartsenpost om de wond te laten behandelen. De zestienjarige is voornemens om aangifte te doen. De jongens zijn na het incident de kroeg uitgezet en niet aangehouden omdat niet meteen duidelijk was dat zij verdachten waren.

Noordwijk Jongen op kermis geslagen Een twaalfjarige jongen is zaterdagvond 25 april omstreeks 22:50 hard op zijn neus geslagen door een 19-jarige Poolse man. Het incident gebeurde op de kermis aan het Palaceplein. De jongen stond met een groep vrienden toen de man hem onverwacht in het gezicht sloeg, waarop de jongen hard wegliep. Een vriend belde de politie.

De politie hield om 04:15 's nachts twee Poolse mannen aan. Eén bekende de jongen te hebben geslagen. Hij had hier geen directe aanleiding voor en verklaarde onder invloed te zijn van alcohol. De Pool dacht dat de jongen ouder was dan twaalf. Hij heeft een boete opgelegd gekregen van E 430,-.

Noordwijk Voetgangers geschept op zebrapad Op zaterdagmiddag 25 april om 14:05 werden twee Duitse toeristen, een 70-jarige man en een 65-jarige vrouw, op een zebrapad op de Parallelboulevard door een auto geschept. Een 63-jarige bestuurder raakte de voetgangers met een lage snelheid. Hij werd afgeleid doordat er links van hem geclaxonneerd werd.

De vrouw had pijn aan haar rug en heup, de man klaagde over zijn knie en schouder. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het LUMC.

De verkeersdienst van Hollands-Midden stelde een onderzoek in naar het ongeval. Hieruit bleek dat de bestuurder de maximum snelheid niet had overschreden en dat de slachtoffers met de voorzijde van de auto zijn geschept. De bestuurder krijgt vooralsnog geen Proces-verbaal.

Katwijk Politie onderzoekt steekpartij De politie stelt een onderzoek in naar een steekpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat op zondag 26 april. De politie kreeg om 02.20 uur de melding dat een persoon in de hals gestoken was en bloedend op straat zou liggen. Twee omstanders hebben tot de komst van het ambulancepersoneel naast het slachtoffer gezeten en het bloeden in de hals gestelpt. Ter plaatse werd een 28 jarige Katwijker aangehouden. Het slachtoffer, een 23 jarige plaatsgenoot, werd overgebracht naar het LUMC. Vermoedelijk werd hij met glas gestoken. De politie doet onderzoek en heeft inmiddels meerdere getuigen gesproken.

Oegstgeest Aanhouding van twee potloodventers Zaterdagvond 25 april om 22:00 zijn twee Leidenaren van zestien en zeventien aangehouden op verdenking van potloodventerij. Twee agenten op de mountainbike kregen, toen zij op de Oestgeesterweg reden, de melding dat twee jongens naakt over straat liepen en hun geslachtsdeel aan een twaalfjarig meisje hadden laten zien.

De agenten reden naar de Hofbrouckerlaan en troffen de jongens naakt in twee bomen aan. Op verzoek van de politie kwamen zij uit de boom waarop zij werden aangehouden.

De jongens verklaarden dat zij vanwege een ontgroening een rondje naakt moesten rondlopen en zij ontkennen het meisje te zijn tegengekomen. De Leidenaren zijn inmiddels vrijgelaten. Het meisje heeft aangifte gedaan.

Leiden 1-1-2 niet gebeld na getuige poging tot inbraak Op zondagochtend 26 april omstreeks 06:00 uur probeerde een onbekende man in te breken in een treinwinkel. Omwonenden hoorden glasgerinkel en een getuige zag dat de inbreker bezig was een ruit in te trappen. Zij tikte hard op haar raam waarna de dader wegrende. Geen van de getuigen dacht er aan om 1-1-2 te bellen. Vaak wordt gedacht dat dit nummer alleen gebruikt mag worden bij zware ongelukken. Dit is onjuist ook bij kleinere incidenten als poging tot inbraak dient 1-1-2 te worden gebeld. Vooralsnog is er nog niemand aangehouden voor de poging tot inbraak in de treinwinkel. Leiden Geweldplegers aangehouden De politie heeft zaterdag 25 april een 27 jarige man uit Leiden aangehouden. Tegen de man zijn verdenkingen dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan het bedreigen van een 22 jarige plaatsgenoot. Deze stond zaterdag 25 april rond 12.30 uur met zijn auto op de Sieboldstraat, was bezig met het afkoppelen van een aanhangwagen en blokkeerde daardoor de weg. Daardoor ontstond een woordenwisseling met de verdachte die er met zijn auto niet door kon. De verdachte zou toen de man woordelijk hebben bedreigd en ook een mes hebben getoond. Dit laatste ontkent hij. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 460 euro. Als hij die boete niet betaald moet hj alsnog voorkomen.

Zondag 26 april rond 01.10 uur hield de politie twee mannen uit Leiden van 44 en 53 jaar aan. De twee worden er van verdacht bij een feesttent aan de Beestenmarkt een 36 plaatsgenoot klappen te hebben gegeven. Over het waarom is nog niet helemaal duidelijk geworden. Beide verdachten zijn weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Zoeterwoude Verkeersongeval Vrijdag 24 april om 18.00 uur vond op de N11 een aanrijding plaats. Een 46 jarige bestuurder van een touringcar reed over de linkerrijstrook in de richting van Leiden en keek op zijn navigatiesysteem welke afslag hij moest hebben. Toen hij weer op de weg keek zag hij een auto voor zich die afremde. De chauffeur week uit naar de linkeruitvoegstrook maar raakte nog de auto met de rechterzijde van de bus. De auto schoot vervolgens door tegen een auto die daar voor reed. Een vrouw verleende eerste hulp aan de automobilist van de eerste auto, een 49 jarige man uit Edam-Volendam, door zijn nek te stabiliseren. De automobilist zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij werd met onder meer klachten aan zijn rug overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Koudekerk aan den Rijn Verdachten na vechtpartij aangehouden De politie heeft in de avond van zaterdag 25 april en de nacht van zondag 26 april vijf Koudekerkers van 20 (2), 26 (2) en 33 jaar en een 34 jarige Alphenaar aangehouden na een vechtpartij op de Prins Bernhardstraat. Een persoon zou door drie anderen worden mishandeld. Ter plaatse probeerden agenten te achterhalen wat er gebeurd was. Terwijl een agent in gesprek was met een 26 jarige verdachte werd hij van achteren met een houten paal geslagen door een 20 jarige Koudekerker. Nadat twee agenten achter deze verdachte waren gerend ontstond er een vechtpartij tussen twee verdachten en een derde onbekende man. Om de vechtende mannen uit elkaar te houden heeft een agent peperspray gebruikt. De onbekende man rende hierna weg. Volgens de verdachten had de andere 26 jarige verdachte ingebroken in Koudekerk. Twee verdachten moesten voor behandeling aan verwondingen naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Een 46 jarige motorrijder uit Delft is zaterdag 25 april gewond geraakt aan een been na een verkeersongeval. De motorrijder reed om 12.00 uur over de Boskoopseweg in de richting van Alphen toen hij een vrachtwagen inhaalde. De motorrijder voegde hierna weer in, maar raakte daarbij een auto die voor de vrachtwagen reed en kwam ten val. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Bodegraven Weggebruikers helpen politie koeien te vangen Weggebruikers hebben zaterdag 25 april rond 12.00 uur de politie geholpen bij het op de Rijksweg N11 vangen van acht uitgebroken koeien. De koeien kwamen uit een weiland, waren door een sloot gegaan en liepen de rijbaan op. De politie legde het verkeer stil en weggebruikers boden hun diensten aan bij het vangen van de beesten. Zo gaf een vrachtwagenchauffeur een aantal spanbanden waarmee de beesten vastgebonden konden worden, werd een bestelbus aangeboden waaraan ze vastgezet konden worden en kregen agenten een lift van weggebruikers. De gewaarschuwde boer uit Alphen aan den Rijn heeft de beesten weer opgehaald en naar de wei gebracht. De politie bedankt de weggebruikers voor hun hulp en inzet. Mede daardoor is mogelijk erger voorkomen.

Bodegraven Scooterrijder aangereden Een 16 jarige scooterrijder uit Reeuwijk is zaterdag 25 april rond 15.30 uur op de kruising Goudseweg met de Elzenhof aangereden door een 42 jarige automobiliste uit Amsterdam. De scooterrijder raakte daarbij gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanrijding gebeurde doordat de automobiliste bij het vanaf de Goudseweg afslaan naar de Elzenhof geen voorrang verleende aan de over het brom/fietspad rijdende scooterrijder.

Gouda Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft zondag 26 april om 18.00 uur twee Gouwenaren van 14 jaar aangehouden op verdenking van vernieling c.q. inbraak in een vrachtwagen. De vrachtwagen stond geparkeerd op de Goejanverwelledijk op bedrijventerrein 'Ouwe Gouwe'. Een getuige zag dat twee jongens wegdoken achter een container en dat een ruit van de vrachtwagen was ingegooid. Deze getuige, een hardloopster, vertelde een man wat ze gezien had. De man is de jongens, die inmiddels waren weggerend, achterna gegaan, maar kon ze niet bijhouden. De man is met zijn zoon in de auto gestapt om op zoek te gaan naar de jongens. Deze werden op het Walmolenerf aangetroffen en vastgehouden tot de komst van de politie.

De politie heeft zondag 26 april even na 19.00 uur een Burgernetactie opgestart om in contact te komen met de eerste getuige, de hardloopster. De politie verzocht de vrouw zich te melden om haar verklaring op te kunnen nemen. De vrouw die de Burgernetactie had gehoord meldde zich bij de politie. Zij werd later op de avond gehoord. De verdachten hebben de vernieling van de ruit bekend.

Gouda Door uitwijkmanoeuvre met auto te water Een 23 jarige taxi-chauffeur uit Gouda is zaterdag 25 april rond 19.10 uur licht gewond geraakt bij een ongeval op de Bleulandweg. Hij liep hoofdwond en verwondingen aan zijn hand op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Zijn klant, een 76 jarige vrouw uit Gouda, bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde doordat de taxi-chauffeur een uitwijkmanoeuvre moest maken om geen aanrijding te hebben met een auto die op zijn weghelft terecht was gekomen. Door die manoeuvre raakte de taxi van de weg en kwam in het water tot stilstand. De man wist zichzelf en zijn klant uit de taxi te helpen. De gewaarschuwde politie stelde drankgebruik vast bij de veroorzaker van het ongeval, een 50 jarige man uit Gouda De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 1.160 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man dan ook ingenomen en maakt proces-verbaal op voor het onder invloed van alcohol veroorzaken van een ongeval.

Gouda Jongens verdacht van aanranding Vijf jongens uit Gouda van 7, 8, 9, 10 en 12 jaar, zijn zaterdag 25 april rond 15.00 uur aan het Verkennerspad aangehouden als verdacht van aanranding. Hun aanhouding volgde na de aangifte van een 18 jarige vrouw uit Gouda. Rond 14.35 uur fietste zij daar, werd door de jongens tegengehouden en onzedelijk betast. Toen zij kans zag haar fiets los te krijgen, fietste ze snel weg en waarschuwde de politie. Deze trof de vijf daar nog aan en hield ze aan. Na hun verhoor zijn de verdachten in de loop van de avond overgedragen aan hun ouders. Er vindt nog overleg plaats met de jeugdofficier van justitie over het verdere verloop in deze zaak.

------------------------------------------ einde berichten --------------------------------------------------------