Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 27 april 2009

Bedreiging en verwonding met mes

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede kwam aan het politiebureau om aangifte te doen omdat hij was gestoken met een mes. De man is even later zelf als verdachte aangehouden.

Op zondag 26 april 2009 omstreeks 21.50 uur kwam een 21-jarige Enschedeër aan het politiebureau. Hij wilde aangifte doen tegen zijn 16-jarige collega. De beide mannen hadden even daarvoor onenigheid gehad met elkaar. De 16-jarige man had de 21-jarige man verwond met een mes. Politieagenten hielden daarop de 16-jarige jongen tijdens zijn werkzaamheden in een horecagelegenheid aan. De jongen verklaarde dat de 21-jarige man was begonnen met de ruzie. De 21-jarige man zou hem ook hebben bedreigd en mishandeld. Daarop hielden de agenten de 21-jarige man ook aan. Beide mannen zijn opgesloten voor nader onderzoek. (09-048644)

Lawaaimakers aangehouden

Rijssen

Een man en vrouw werden aangehouden voor het maken van geluidsoverlast. Ze waren even daarvoor verzocht om de geluidsoverlast te verminderen.

Bij Politie Twente kwam op zondag 26 april 2009 omstreeks 22.43 uur melding binnen van geluidsoverlast in een woning aan de Erve Wolters in Rijssen. Omstreeks 23.15 uur werd deze overlast duidelijk waargenomen door de gealarmeerde agenten. Zij hebben de betreffende bewoners verzocht om het geluid te dempen en de overlast te verminderen. Tevens kregen de bewoners de waarschuwing dat bij herhaling maatregelen werden getroffen door de politie. De aanwezige agenten zagen dat de bewoners behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden. Bij de politie kwam een kwartier later wederom een melding van overlast binnen. Op maandag 27 april 2009 omstreeks 00.35 uur hoorde politieagenten hoe de 32-jarige vrouw schreeuwend, buiten de woning, overlast veroorzaakte. Zij werd daarom aangehouden voor het verstoren van de nachtrust. De vrouw verzette zich bij haar aanhouding. Een 35-jarige man wilde beletten dat de vrouw werd aangehouden. Hij werd ook aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. ((09-048689)

Politie houdt vernielers aan

Enschede

Twee jongens werden aangehouden nadat agenten op de toezichtcamera's in de binnenstad zagen dat de jongens vernielingen pleegden.

Op maandag 27 april 2009 omstreeks 4.25 uur zag de agent op camerabeelden drie jongens over de Martkstraat lopen. Hij zag hoe de jongens onder andere dranghekken omgooiden, fietsen omtrapten, stoelen en tafels van het terras trokken en een spandoek vernielden. Mogelijk hebben de jongens een ruit vernield. De politieagenten zijn naar de Marktstraat en Stadsgravenstraat gegaan. Daar hebben ze de drie jongens aangetroffen. De 17- en 20-jarige jongens uit Losser werden aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen, vernieling, baldadigheid en openbare dronkenschap. De jongens zijn voor nader onderzoek opgesloten.

(09-048720)

Politie zoekt doorrijder en getuigen ongeval

Hengelo

Een bestuurder van een rode auto reed weg nadat hij een 51-jarige vrouw had aangereden. De politie zoekt deze bestuurder en getuigen van het ongeval

Een 51-jarige vrouw uit Hengelo fietste op maandag 27 april 2009 omstreeks 8.57 uur over het fietspad op de Binnenveldweg in Hengelo. De vrouw reed in de richting van de Kroeskarperstraat. Een onbekend gebleven bestuurder van een auto reed over de Brusselstraat in de richting van de Levantstraat. Op de kruising Levantstraat, Binnenveldsweg, Brusselstraat, verleende de automobilist geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende fietsende vrouw. Hij negeerde tevens de aanwezige stopstreep. Hierdoor ontstond een botsing tussen beiden. De vrouw viel hierbij op de grond en raakte gewond. De vrouw had onder andere een hoofdwond waarbij ze veel bloed verloor. De vrouw is door ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De bestuurder van de auto is doorgereden in de richting van de Levantstraat. De politie vermoed dat de auto (lak)schade heeft door de aanrijding. De bestuurder heeft zich niet kenbaar gemaakt en is niet uitgestapt. Hij reed in een rode auto. De politie verzoek getuigen en de doorrijder van dit ongeval om contact op te nemen met de politie. Dit kan bij elk politiebureau of telefonisch 0900-8844.

(09-048775)

tel: 053-4555588


---- --