Gemeente Den Haag

College wil driesterrenhotel in Rivierenbuurt Het college van burgemeester en wethouders wil in de Rivierenbuurt, op loopafstand van het centrum, een driesterrenhotel. Het hotel met ongeveer 100 kamers zou moeten komen op de hoek van de Boomsluiterskade en de Pletterijkade.

Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) is enthousiast: Het plan voorziet in een duidelijke behoefte in Den Haag aan meer hotelfaciliteiten die ook betaalbaar zijn voor toeristen. En de ligging is uitstekend, zo vlak bij het centrum, grenzend aan de Avenue Culinair aan de Bierkade en tussen twee knooppunten van openbaar vervoer.
Het college verwacht dat de komst van het hotel zon veertig arbeidsplaatsen oplevert. Naast een hotel komen in het complex bovendien zestien woningen.

Met de bouw wordt het oorspronkelijke grachtenprofiel aan de Boomsluiterskade in ere hersteld. Uitgangspunt is dat in het architectonische ontwerp de sfeer van de oude panden terug komt. Zoals architect Krier deed bij het Haagse Hof in de Rivierenbuurt. De gevel komt op dezelfde afstand van de gracht te liggen als de rest van de woningen aan de Boomsluiterskade. Een parkeergarage moet voorkomen dat de parkeerdruk in de buurt toeneemt. De lobby van het hotel op de hoek van de gracht zorgt samen met een restaurant of vergaderruimte aan de Pletterijkade voor wat meer levendigheid. Het hotel en de woontoren aan de overkant van het water op de hoek van het Spui en Lamgroen vormen straks een nieuwe entree voor de Rivierenbuurt.

Om het hotel te kunnen bouwen, moeten de bestaande gebouwen worden gesloopt. De bewoners en gebruikers zijn op de hoogte van de plannen. De bouw begint op z'n vroegst halverwege 2011.