Gemeente Den Haag

Gemeentearchief zet tentoonstelling op straat

Het Haagse Gemeentearchief heeft 64 billboards in de stad neergezet waarop een foto staat die de situatie ter plekke weergeeft in het verleden. Het archief wil met het Billboard project mensen enthousiast maken voor een bezoek aan het archief. De billboards staan tot eind juli 2009.

Op de 64 billboards worden 75 fotos (ook dubbelzijdig) op groot formaat (ca. 2.00 x 2.00 meter) tentoongesteld. Deze fotos zijn tussen de wijken gelijk verdeeld. Het doel van deze fototentoonstelling in de openbare ruimte is een bewoners, belangstellenden, bezoekers en toeristen attent te maken op de stad en haar ontwikkeling. De fotos zijn zodanig tentoongesteld dat de kijker in de richting kijkt van de plek waarop de foto destijds is gemaakt. Zo kan een goede vergelijking worden gemaakt tussen de plek van toen en hoe het er nu uitziet. Gekozen is voor zowel fotos uit de verre geschiedenis als het meer recente verleden van een plek.

Breng een bezoek
Met dit Billboard project hoopt het jubilerende Haags Gemeentearchief geĂŻnteresseerden te enthousiasmeren om het Haags Gemeentearchief te bezoeken. Fysiek of per internet. Op de website van het Haags Gemeentearchief www.gemeentearchief.denhaag.nl (button Billboards) zijn niet alleen alle plekken vinden waar de billboards staan, maar kan ook informatie of beeldmateriaal worden toegevoegd.

Bij dit Billboard project is een verjaardagskalender ontwikkeld. Deze is vanaf dinsdag 28 april 2009 voor 4,95 te koop op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. De studiezaal is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur.