Gemeente Leidschendam-Voorburg


Kansen in de recessie - interactieve bijeenkomst ondernemer

27 april 2009 - Op maandag 11 mei organiseren de gemeente en het samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en arbeidsmarkttoeleiders (SOB+ Leidschendam-Voorburg) een informatiebijeenkomst voor ondernemers over kansen in de recessie. De bijeenkomst vindt plaats van 17.30 tot 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Leidschendam. Aanmelden kan via info@leidschendam-voorburg.nl of via telefoonnummer 14 070.

Er zijn diverse regelingen van verschillende instanties waarvan ondernemers kunnen profiteren. Niet elke ondernemer maakt daar optimaal gebruik van. Terwijl de regelingen veel voordeel kunnen opleveren. Vooral in economisch onzekere tijden. Daarom krijgen ondernemers op maandag 11 mei informatie over hoe zij hun bedrijf en werknemers beter kunnen toerusten op de toekomst. Bijvoorbeeld door het meten van competenties van werknemers of door duaal opleiden. Het is de bedoeling dat ondernemers zelf in gesprek gaan over de volgende onderwerpen:

Kansen door scholing en certificeren van competenties Het ID-College weet veel over de (financiële) mogelijkheden van door ervaring verworven competenties (EVC). Ook biedt scholing van eigen personeel mogelijkheden tot afdrachtvermindering.

Kansen door scholing en onderzoek
De Regioregisseur helpt bij scholingsvragen voor uw personeel. Op mbo-, hbo- en mastersniveau. Ook bemiddelt hij bij kennisvragen en onderzoeksopdrachten.

Kansen door loonkostensubsidies en vrijstellingen Via het UWV vindt u het Mobiliteitscentrum voor informatie over deeltijd-WW. Daarnaast biedt het UWV een breed pakket aan financieel voordelige regelingen als u werkzoekenden inschakelt.

Kansen in de zorgsector
ZW Haaglanden praat u bij over de arbeidsmaktontwikkelingen binnen de zorg. Deze sector biedt mogelijk kansen voor werknemers die bedreigd worden met ontslag.

Van fiscale kansen tot kredietverlening
Iedereen kent de Kamer van Koophandel als intermediair. Zij zijn er voor advies en informatie over ontslag, kredietverlening, schuldhulpverlening en fiscale mogelijkheden.

Kansen door subsidies en schuldhulpverlening
Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen biedt mogelijkheden voor ondernemers met financiële problemen, bijvoorbeeld bij bedrijfsschulden. Daarnaast biedt de afdeling Sociale Zaken van de gemeente regelingen om werknemers in dienst te nemen met subsidie.