Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 27 april 2009


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN; AUTO IN BESLAG GENOMEN

KRALINGEN-CROOSWIJK- Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal aanrijdingen onder invloed van alcohol te verkleinen hielden politieagenten zondagmorgen vroeg een alcoholcontrole op de Honingerdijk/ Maasboulevard. Tussen kwart voor zeven en kwart over zeven kregen 2 bestuurders een bekeuring voor het rijden onder invloed. Een 23-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Na onderzoek bleek dat hij ook geen rijbewijs had en hiervoor al diverse malen was aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie is de auto van de man in beslag genomen.


* VECHTENDE KLANTEN EN TAXICHAUFFEUR AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft vier mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling.
Zondagavond rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van een vechtpartij op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Ruilstraat. Het ging om een taxichauffeur en klanten. Over en weer waren behoorlijke klappen uitgedeeld. De taxichauffeur had een hoofdwond opgelopen, evenals twee passagiers, die ook een hoofdwond hadden gelopen. Mogelijk dat de passagiers naar een coffeeshop wilden, en aangaven dat de chauffeur op hen moest wachten. Dit leidde tot onenigheid waarna de vechtpartij ontstond. De toedracht kon niet snel duidelijk worden, waarna alle vier de mannen aangehouden zijn. Het gaat om vier Rotterdammers in de leeftijd van 27, 28, 29 en 43 jaar. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* NEP VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - De politie heeft drie nepvuurwapens in beslag genomen nadat er een verontruste melding was binnengekomen. Zondagmiddag rond kwart over vier kreeg de politie melding van medewerkers van Stadstoezicht. Ze hadden gezien dat een jongen op de Blokfluit een voorwerp richtte op een andere jongen, dat leek op een vuurwapen. Toen hij de medewerkers van Stadstoezicht zag, deed het voorwerp snel weg. Gewaarschuwde agenten hebben hierop de jongens gecontroleerd; een 11-jarige jongen uit Rotterdam had één wapen bij zich, en een 13-jarige Rotterdammer had er twee bij zich. De voorwerpen bleken nep. De balletjespistolen zijn in beslag genomen. De agenten hebben een gesprek met de ouders gevoerd.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zaterdagochtend rond kwart over zes twee verdachten aangehouden na een mishandeling van een 20-jarige man uit Rotterdam op het Stadhuisplein. Naar aanleiding van een ruzie werd de man bewusteloos geslagen door een 22-jarige man uit Rotterdam. Vervolgens liep een andere 22-jarige Rotterdammer naar het slachtoffer toe en nam zijn geld en mobiele telefoon weg. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden beide verdachten aan. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.