KNHS


KNHS lanceert Bixiekids.nl
27 april 2009
Bixiekids.nl

HILVERSUM (KNHS) Maxime en Maud, twee kersverse Bixiekids-reporters lanceerden zondag met een ferme druk op de knop tijdens de paardensportdag bij Beeld en Geluid in Hilversum de website Bixiekids.nl. De website die voor en door kinderen wordt gemaakt is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Doel van de website is om kinderen te interesseren en enthousiast te maken voor de paardensport. .Bixiekids.nl is een interactieve site waar kinderen een eigen profiel kunnen aanmaken en kunnen reageren op nieuwsberichten. Er wordt aan de hand van allerlei leuke illustraties informatie gegeven over paarden en paardensport. Ook kunnen kinderen hun spreekbeurt over paarden voorbereiden, meedoen aan een maandelijks wisselende prijsvraag en spelletjes doen op de website.

De nieuwsberichten worden geschreven door 14 Bixiekids-reporters in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Zij kunnen naast nieuwsberichten ook fotos en filmpjes op de site plaatsen. Zondagochtend volgden zij een workshop waarin ze leerden om nieuwsberichten te schrijven, een pakkende kop te bedenken, een passend fotobijschrift te maken en mensen te interviewen. Dat laatste brachten zij zeer enthousiast in de praktijk tijdens de meet&greet met dressuurruiter Laurens van Lieren, waarbij de Bixiekids-journalisten Laurens stevig aan de tand voelden.

Eind 2008 liet de KNHS een nog naamloze getekende pony ontwerpen. Honderden kinderen bedachten een naam voor deze pony die een grote rol gaat spelen in alle jeugduitingen van de KNHS. Uiteindelijk bedacht Erin Putman de winnende naam: Bixie. Ik vond Bixie een vrolijke naam en de pony gaat ook bixie-proefjes rijden, liet Erin weten toen ze zondag haar prijs in ontvangst mocht nemen, oranje pees- en kogelbeschermers voor haar pony. Bixie is de nieuwe mascotte van alle jeugdactiviteiten van de KNHS en de website is naar de pony vernoemd: www.bixiekids.nl.

In Nederland zijn zon 450.000 actieve paardensportbeoefenaars, waarvan er zon 200.000 lid zijn van de KNHS. Kinderen die willen gaan paardrijden kunnen op www.bixiekids.nl onder de knop Ik wil paardrijden adressen vinden van de bijna 1500 KNHS-verenigingen en de ruim 400 ruitersportcentra van de Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra. De FNRS was mede betrokken bij de totstandkoming van de website.

www.bixiekids.nl