Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht 10.51 uur

Utrecht, 27-04-2009

Drie verdachten bedrijfsinbraak na melding burger

MAARTENSDIJK Op zondagavond omstreeks 23.25 uur heeft de politie dankzij een alerte burger drie verdachten kunnen aanhouden op verdenking van bedrijfsinbraak.

De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat drie mannen uit een bedrijfspand kwamen aan het Maertensplein. Het was de burger duidelijk dat deze mannen zojuist een inbraak hadden gepleegd. Vervolgens belde hij 112, volgde de auto van de verdachten en gaf de rijrichting aan de politie door. Toen agenten op de Dorpsweg waren, konden zij de twee mannen van 36, 29 uit Stiens en Utrecht aanhouden (de leeftijd en woonplaats van de derde verdachte is nog onbekend). De mannen werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Rijden onder invloed

ZEIST Op zondagavond 26 april is omstreeks 23.50 uur een 41-jarige man uit Zeist aan de Arnhemsebovenweg aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid door de wijk rijden. Zij gaven hem vervolgens een stopteken. Een eerste blaastest wees uit dat de man had gedronken. Op het politiebureau blies de verdachte 585 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Mishandeling

ZEIST De politie heeft in de nacht van zondag 26 op maandag 27 april twee mannen van 22 en 20 uit Zeist aangehouden voor mishandeling.

Agenten kregen een melding van een getuige dat er twee jongens zouden zijn geschopt en geslagen op de 2e Dorpsstraat in Zeist. Zij zagen vervolgens twee mannen lopen die voldeden aan de opgegeven signalementen en hielden deze aan. De twee slachtoffers hebben bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en openlijke geweldpleging. De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet nog onderzoek naar de mishandeling.