Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 27-04-2009

Lelijke val

SOEST- Op zondagochtend kwam een fietser lelijk ten val. Omstreeks 06.10 uur kregen politie en ambulance de melding van een gevallen fietser aan de Verlengde Hooiweg. De hulpverleners troffen de 44-jarige man uit Amersfoort behoorlijk gewond aan op straat. Zijn fiets lag naast hem. Vermoedelijk is de man ten val gekomen en toen hard met zijn hoofd op het wegdek terechtgekomen. Met vermoedelijk een hersenschudding werd hij vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Grote controle in bos

SOEST- Op zondag werd van 08.30 uur tot 16.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in het bos en buitengebeid van Soest. In totaal werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten.

De controle werd gehouden door agenten, boswachters en medewerkers van de KMAR. In totaal werden 38 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. loslopende honden en rijden als ruiter buiten de paden.

Aangehouden voor valse aangifte

(Zie persberichten Eemland noord; 30/12/08 beroving in Soest)

SOEST De politie heeft een 19-jarige Soester verhoord in verband met het doen van een valse aangifte.

De man deed eind december aangifte dat hij een steegje op de Schaepmanstraat van een onbekende man klappen had gehad en dat zijn net aangeschafte mobiele telefoon en IPod was gestolen. Na onderzoek door de recherche bleek dat de telefoon, voor de datum van de diefstal, was gekocht door een derde. Na verhoor van deze getuige bleek dat de Soester de telefoon zelf had aangeboden op een internetsite.

De verdachte bekende dat de telefoon niet van hem was gestolen en dat hij daarover had gelogen. Volgens de Soester was zijn IPod wel afgenomen en had de beroving dus daadwerkelijk plaatsgevonden. Tegen de man is proces-verbaal voor valse aangifte opgemaakt.