Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur (UPDATE)

Utrecht, 27-04-2009

Autobanden vernield: Oproep getuigen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar personen die mogelijk getuige zijn geweest van vernieling van autobanden op de Zangvogelweg en de Wessel Ilckenstraat in de ochtenduren van zaterdag 25 april.

Inmiddels heeft de politie 13 aangiften van vernieling van autobanden opgenomen die, volgens de informatie uit de aangiften, heeft plaatsgevonden tussen 02.00 en 07.00 uur. De banden van de geparkeerde autos bleken met een steekvoorwerp, mogelijk een mes, te zijn vernield.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aangiften binnenkomen en is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien gedurende de tijdstippen dat de vernielingen plaatsvonden. Zij kunnen hiervoor bellen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het meldingsnummer 0800-7000.

Melding van vuurwapen

HOOGLAND- Op zondag werd een jongen aangehouden omdat hij mogelijk een vuurwapen in zijn bezit had gehad. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongens zouden staan op de Engweg. Hierbij zou ook een wapen te zien te zijn geweest. Agenten gingen ter plaatse en de jongen werd aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen.

Conflict in winkel

AMERSFOORT- Op zondag werd een man aangehouden na een mishandeling. Omstreeks 15.55 uur ontstond er een conflict in een winkel aan het Sint Jorisplein. Een 42-jarige man uit Amrsfoort pakte op een gegeven moment de vingers van een 26-jarige medewerkster. De politie werd gewaarschuwd en de man werd direct aangehouden voor mishandeling. De vrouw raakte niet gewond.

Frontale aanrijding

AMERSFOORT- Op zondagavond raakte twee personen gewond na een frontale aanrijding. Omstreeks 22.20 uur reden twee snorfietsers over De Nieuwe Poort. Door nog onduidelijke rede kwamen beiden frontaal in aanrijding met elkaar.

Een 20-jarige man uit Amersfoort raakte gewond aan zijn mond. Al zijn voortanden braken af en zijn beugel hield de tanden nog op zijn plek. Een 32-jarige vrouw uit Amersfoort liep o.a. een gat in haar hoofd op. Beiden werden vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.