Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 27-04-2009

Auto rijdt op velg

NIEUWEGEIN Een automobilist viel op zondagavond 26 april op doordat hij op een velg reed.

Rond 20.30 uur zagen agenten een automobilist over de A.C. Verhoefweg rijden. Het viel hen op dat het rechtervoorwiel van de auto lek was. Zij zetten de automobilist aan de kant en roken dat de auto kennelijk al een aardig stuk op zijn velg had gereden. Bij de blaastest blies de automobilist, een 50-jarige man uit Nieuwegein, een F (fail). Hij had dus beduidend te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 785 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Motorrijder gewond

POLSBROEK Bij een aanrijding tussen twee motoren en een auto raakte op zondag 26 april één van de motorrijders gewond.

Rond 13.35 uur reden twee motorrijders van 51 en 55 jaar uit Schiedam en Rotterdam over het Dorp komende uit de richting van Polsbroekerdam en gaande in de richting van Willige Langerak. Zij reden de wegversmalling is. Een 55-jarige automobilist uit Stolwijk die hen tegemoet kwam, verleende hen echter geen vrije doorgang. De 51-jarige motorrijder remde daarop af, maar de achter hem rijdende 55-jarige motorrijder zag dit te laat. Zij botsten op elkaar, kwamen ten val en botsten tegen de auto van de Polsbroeker. De Rotterdammer raakte lichtgewond en werd voor controle per ambulance overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

Gestolen fiets(en)

IJSSELSTEIN - Agenten hielden op zondagmiddag 26 april een jongen aan omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 12.30 uur zagen agenten twee jongens over de Oranje Nassaulaan fietsen. Zij zagen dat het tweetal bij een bruggetje van de fiets stapten en met de fietsen over het bruggetje liepen. De agenten reden om en troffen de jongens in een brandgang aan. Bij het zien van de agenten rende het tweetal weg en liet de fietsen achter.

De agenten gingen achter de twee aan. Eén van de verdachten, een 13-jarige jongen uit IJsselstein, werd op de Eiteren aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. De fietsen werden door de agenten veiliggesteld. Daarbij bleek dat in ieder geval één van de fietsen in 2006 in Meerkerk was gestolen. Tegen de aangehouden verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de herkomst van de tweede fiets en naar de tweede verdachte wordt het onderzoek voortgezet.


* Naar boven

Laatst gewijzigd 27-04-2009 12:00 | © Regio Utrecht | Privacy | Selecteer een korps:
Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
vts Politie Nederland
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties