Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 27-04-2009

De politie zoekt getuigen

DE MEERN De politie is op zoek naar getuigen die op dinsdag 21 april gezien hebben dat een automobilist op de Laan 1954 bijna een kind omver reed en daarna doorreed.

Een 34-jarige vrouw uit Vleuten liep dinsdag 21 april met haar 11-jarige dochter over de Laan 1954. Rond 15.15 uur passeerde een auto de vrouw en haar dochter. De bestuurder stopte en zette zijn auto in zijn achteruit en reed naar achteren. Hierbij had hij waarschijnlijk de moeder en haar dochter, die net de weg overstaken, niet gezien. De vrouw schreeuwde naar de bestuurder en trok in een flits haar dochter weg om te voorkomen dat zij aangereden werd.

De poppenwagen van het meisje kwam wel onder de auto. De moeder liep naar de bestuurder om hem kenbaar te maken wat hij aan het doen was. De man reed zonder zijn gegevens achter te laten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze bijna aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht west, 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de vroege ochtend van zondag 26 april heeft de politie een man onder invloed aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto over de Lange Jansstraat rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren omdat via de meldkamer duidelijk werd dat de bestuurder mogelijk al een rijontzegging had. Op de Drift werd de 21-jarige bestuurder uit Westland aan de kant gezet. Uit de gegevens bleek dat het de man betrof die al een aantal maal eerder onder invloed was aangehouden.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies de man op de ademanalyse 550 ug/l. Zijn auto werd in beslag genomen. Hij werd later met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Grote politiecontrole

UTRECHT Donderdagmiddag en avond 23 april heeft de politie van het district Utrecht zuid een grote controle gehouden. Het verkeer werd gecontroleerd, maar ook personen die nog vonnissen open hadden staan, kregen bezoek van de politie. Ook in het openbaar vervoer reisden agenten onopvallend mee om hinderlijk gedrag en agressie tegen te gaan.

Op de Brennerbaan, Stadionlaan, Van Zijstweg, Maliebaan, Prins Hendriklaan en de Beneluxlaan controleerde de politie automobilisten op hun snelheid en het negeren van rood licht.

De algehele verkeerscontroles zijn gehouden op de Europalaan en de Eisenhowerlaan.

De verkeerscontrole hebben gezamenlijk 164 bekeuringen opgeleverd. De bekeuringen werden geschreven voor te snel rijden (39), geen gordel dragen (40), door rood fietsen (48), mobiel bellen tijdens het rijden (10) en technische mankementen. Een bestuurder is aangehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging.

De controle van de openstaande vonnissen leverde een aanhouding op van een persoon die nog 15 dagen detentie tegoed had. Tien boetes zijn geïnd en twee vonnissen zijn betekend.

In het openbaar vervoer was het rustig. In het totaal werden vier boetes uitgedeeld voor hinderlijk gedrag van reizigers en één man is aangehouden omdat hij aan het bedelen was in de bus en geen identiteitsbewijs bij zich droeg.

Getuigen woningoverval gezocht

UTRECHT Zaterdag 25 april heeft op de Koningin Wilhelminalaan een overval op een woning plaatsgevonden. De politie onderzoekt de zaak.

Omstreeks 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een man om ongeveer 21.00 uur door twee verdachten in zijn woning was overvallen. Plotseling stonden twee jongemannen in donkere kleding voor de deur. Het slachtoffer werd bedreigd met een wapen en werd gedwongen om een aantal persoonlijke bezittingen af te staan. Daarna vluchtten de verdachten weg. De politie zocht intensief in de omgeving, maar trof de verdachten niet meer aan.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht zuid op tel: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op tel: 0800-7000.