Gemeente Pekela


Leader loket in Pekela

Leader is een subsidieregeling waar met behulp van Europees geld, geld van gemeenten en de provincie in Oost-Groningen nieuwe initiatieven van burgers, ondernemers en organisaties financieel mogelijk kunnen worden gemaakt.

Het gaat daarbij om ideeën en initiatieven die tot doel hebben de leefbaarheid van dorpen en buurten te verbeteren, samenwerking te bevorderen, de omgevingskwaliteit te verbeteren of de plattelandseconomie te versterken. Voor de regio is het Plattelandshuis Oost-Groningen beschikbaar voor informatie en ondersteuning. Dit is gehuisvest in Molen Edens, Nassaustraat 14, te Winschoten. Zij zijn op kantooruren telefonisch bereikbaar op nummer 0597 431178.

Om te stimuleren dat ook in Pekela meer gebruik gemaakt wordt van deze regeling is op initiatief van de gemeente voor lokale initiatieven een steungroep Leader Pekela in het leven geroepen die tot taak heeft initiatieven vanuit onze gemeente te verzamelen, als aanspreekpunt te dienen voor burgers en initiatieven op weg te helpen. Deze steungroep bestaat uit: Albert Schrik, Gijs Koerts en Tammo Tillema uit Nieuwe Pekela en Andries Brans, Coen Oosterveld en Andries Brans uit Oude Pekela.

Via de gemeente en bemiddeling van de steungroep zijn al verschillende Leader initiatieven gehonoreerd, zoals vernieuwing en uitbreiding speeltuin t Ol Alteveer, Fiets crossbaan en speeltuin Oude Pekela

Coördinerend ambtenaar voor de gemeente is dhr. K.A. Feunekes, tel: 0597 617555.

Ideeën en voorstellen kunnen schriftelijk ingediend worden bij het gemeentehuis te Oude Pekela t.a.v.

Steungroep Leader Pekela

Postbus 20000

9665 ZM Oude Pekela

of via het emailadres info@pekela.nl onder vermelding van steungroep leader.

Voor meer informatie over deze regeling kunt U rechtstreeks contact opnemen met het Plattelandshuis of met één van de steungroepleden. Telefonisch: Albert Schrik 0597 645905, Coen Oosterveld 0597 613196