Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Omleiding Marktplein Zuid Anton de Komplein tot brug Vogeltjesweide

27 april 2009

Het Anton de Komplein wordt, ter hoogte van het oude Bijlmersportcentrum, tijdelijk afgesloten voor wegwerkzaamheden. Deze wegwerkzaamheden starten maandag 27 april 2009 en vanaf 6 juli 2009 is de straat weer toegankelijk voor al het wegverkeer.

De straat tot aan de brug naar de wijk Vogeltjesweide (Troepiaalsingel) is gestremd voor al het auto- en bromfietsverkeer. Dit als gevolg van aanleg van nutsvoorzieningen (riool en drinkwaterleiding) voor het nieuwbouwproject Foibos.

Om de verkeersveiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen worden verkeersmaatregelen getroffen. De inrit vanaf de Bijlmerdreef is slechts toegankelijk voor de bouwer Foibos en de nutsbedrijven. Het overige deel van de straat wordt voor een periode van tien weken afgesloten.

Verkeersomleidingen
Er zijn twee omleidingroutes, één voor de bereikbaarheid van automobilisten en één voor de bromfietsers. De automobilisten worden via de Flierbosdreef omgeleid (zie omleidingtekening blauwe lijn). Op deze manier blijft het Bijlmersportcentrum, Stadsdeelkantoor Zuidoost en de markt bereikbaar voor automobilisten.

Daarnaast is er een omleiding voor de bromfietsers. Ze hebben de mogelijkheid met de bromfiets aan de hand een meter of 140 te lopen of om te rijden via de Claus van Ambergstraat, Abcouderpad en Guldenkruispad naar of van de Anton de Komplein (zie omleidingtekening, groene lijn).

Voor voetgangers en fietsers verandert er niet veel aan de situatie. Ten zuiden van de bomenrij, naast de wegwerkzaamheden, wordt er vier meter verhard pad gecreëerd waar gebruik van gemaakt kan worden (zie omleidingtekening, gele lijn).

Bijlage:

Omleidingtekening

---