Friese waterschappen

goede beoordeling

Laboratorium Wetterskip krijgt zeer goede beoordeling

maandag, 27 april 2009
Het laboratorium van Wetterskip Fryslân is als eerste in Nederland zonder verbeterpunten erkend om waterbodemanalyses uit te voeren. Vanaf 1 juli 2009 mogen alleen laboratoria met een erkenning van het ministerie van VROM dit doen. Het laboratorium van het waterschap heeft ook een zeer goede beoordeling gekregen voor haar kwaliteit en milieubewuste manier van werken. De keuring is gedaan door de Raad van Accreditatie (RVA) en de keuringsdienst KEMA.

Foto team

Team lab blij met goede beoordeling

Zes medewerkers van de RVA en KEMA hebben het
kwaliteitsmanagementsysteem en het milieumanagementsysteem van het waterschapslaboratorium onderzocht. Dit jaar is voor het eerst ook beoordeeld of het laboratorium een officiële erkenning verdient om waterbodemanalyses te doen. Deze erkenning is zonder verbeterpunten behaald. Bij het milieumanagementsysteem zijn ook geen verbeterpunten gevonden. Bij het standaard onderdeel van de keuring zijn vijf kleine verbeterpunten benoemd. Dit aantal is nog nooit zo laag geweest.

Het laboratorium van Wetterskip Fryslân onderzoekt de waterkwaliteit en de kwaliteit van de waterbodem in Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Het lab heeft sinds 1992 een keurmerk (accreditatie). Ieder jaar wordt het laboratorium gecontroleerd en eens per vier jaar volgt een herbeoordeling. Het resultaat van de controles en beoordelingen blijkt elke keer weer beter te zijn.