Gemeente Noordwijkerhout

27/4/2009 - Koninklijke onderscheiding de heer v.d. Togt

Op zaterdag 18 april 2009 om ca. 21.15 uur zal burgemeester Gerrit Goedhart een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer P.C.J. van der Togt uit Noordwijkerhout tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging St. Jeanne d'Arc in De Schelft.

De heer Peter van der Togt (47 jaar) heeft zich vanaf 1984 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet voor muziekvereniging St. Jeanne d' Arc. Hij is dit jaar 40 jaar lid en 25 jaar zeer actief als bestuurslid.

In 1984 kwam hij in het bestuur van de vereniging en heeft hij de taak van penningmeester met daarbij de donateursadministratie op zich genomen. Thans is hij als algemeen bestuurslid belast met diverse verantwoordelijkheden. Hij is lid van de beheerscommissie waarin hij verantwoordelijk is voor het onderhoudsplan van "De Parade". Bij de totstandkoming van dit eigen verenigingsgebouw heeft hij de bouw intensief begeleid voor wat betreft de interne werkzaamheden. Bij het groot onderhoud van "De Parade" heeft hij de leiding, coördineert hij de werkzaamheden en is hij zelf ook uitvoerend bezig. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van "De Parade".

Jarenlang heeft hij met andere leden meegewerkt aan de voormalige oud-papieractie. Elke maand was hij aanwezig om de actie te ondersteunen. Mede door zijn inspanningen was deze actie zeer geslaagd voor de vereniging.

Hij is als materiaalcommissaris verantwoordelijk voor aankoop, reparatie en onderhoud van het instrumentarium. Peter is ook voorzitter van de showcommissie. De afgelopen jaren organiseert hij de concerten van de vereniging en hij heeft deze geperfectioneerd tot goedlopende en avondvullende programma's waar menig Noordwijkerhouter van heeft genoten. Vanaf de eerste voorbereidingen tot aan de uitvoeringen is hij hier nauw bij betrokken.

Als lid van de Kerstmarktcommissie is hij verantwoordelijk voor de opbouw, inkoop van materialen en organisatie van de Kerstmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan de clubkas.

Mede door zijn inzet en enthousiasme staat er nu een goed draaiende, bloeiende muziekvereniging.

De heer Peter van der Togt wordt gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen" (ordereglement artikel 2.2a). Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.