Dienstenbond CNV

Nieuws

27 april 2009

Verlenging Sociaal Plan Verweij?

In augustus 2008 heeft CNV Media bij Verweij een sociaal plan afgesproken. Dit sociaal plan loopt in principe tot 1 mei van dit jaar. Gezien de huidige economische omstandigheden ziet de directie van Verweij zich genoodzaakt weer een reorganisatie door te voeren. Om de gevolgen daarvan op te vangen heeft zij voorgesteld het sociaal plan te verlengen.

Eenmalige uitkering
In principe blijft de tekst van het sociaal plan nagenoeg ongewijzigd. Dat betekent dat de in de Grafimedia cao afgesproken uitkering voor werknemers tot 60 jaar, verhoogd wordt met 25%. Werknemers boven de 60 krijgen een eenmalige uitkering conform de cao met dien verstande dat is afgesproken dat, mocht deze regeling in een individueel geval onbillijk blijken, er naar een passende oplossing zal worden gezocht.

Outplacement en opleiding
Verder biedt het sociaal plan de werknemer, aan wie ontslag is aangezegd en voor wie geen nieuwe functie openstaat, outplacement (externe bemiddeling). Deze bemiddeling zal door een outplacement bureau worden verzorgd. Hiervoor is een budget van 3500 euro per werknemer gereserveerd. Daarnaast is er een opleidingsbudget van 1500 euro per werknemer beschikbaar voor her- om- of bijscholing.

Ledenbijeenkomst
In het huidige sociaal plan is expliciet de mogelijkheid tot verlenging opgenomen. Uw OR heeft inmiddels aangegeven hier in principe positief tegenover te staan. Ook CNV Media is van mening dat verlenging op dit moment de beste optie is. Maar het laatste woord is natuurlijk aan u. Daarom organiseert CNV Media een ledenbijeenkomst. Bij deze bijeenkomst kunt u uw vragen over het sociaal plan stellen en uw stem uitbrengen. De ledenbijeenkomst zal bij uw werkgever plaatsvinden op:

Dinsdag 5 mei, vanaf 14:00 uur
Ledenbijeenkomst CNV Media

We hopen u daar allen te mogen ontmoeten; uw stem telt!

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.