Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Hersenstichting Nederland zoekt werkgevers met voorbeeldfunctie.

Dit jaar reikt de Hersenstichting Nederland voor de derde keer de Hersenbokaal uit. De Hersenbokaal wordt jaarlijks uitgereikt aan die werkgever die zich het meest heeft ingespannen om een werknemer met een hersenaandoening in dienst te nemen of te houden. De Hersenstichting wil hiermee werkgevers voor het voetlicht brengen die mensen met een hersenaandoening op de arbeidsmarkt laten participeren.

Met de Hersenbokaal 2009 wil de Hersenstichting met name aandacht geven aan mensen met hersenletsel. Daarom zoekt de Hersenstichting mensen met een vorm van hersenletsel die alle steun en medewerking van hun werkgever hebben gekregen om aan het werk te blijven of te komen, ondanks hun beperkingen. Zij kunnen hun werkgever opgeven voor de Hersenbokaal door hun persoonlijke verhaal aan te melden bij de Hersenstichting. Op grond van deze ervaringsverhalen beoordeelt de deskundige jury welke organisatie de prijs wint. De winnaar ontvangt, naast de Hersenbokaal zelf, een geldbedrag van 5.000.

Aanmelden

Het aanmeldingsformulier om de werkgever aan te melden, is op te vragen via www.hersenstichting.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 mei 2009. De uitreiking van de Hersenbokaal vindt plaats in de tweede helft van 2009. Het tijdstip en de locatie van de uitreiking worden via de website van de Hersenstichting bekendgemaakt.

(Geplaatst: 27 april 2009)

---