Gemeente Best

Prestatieafspraken 2009 tussen gemeente en Domein

26-02-2008

Maandag 20 april jl. zijn de jaarlijkse prestatieafspraken tussen de gemeente Best en woningcorporatie Domein ondertekend. Anders dan andere jaren bestonden de afspraken uit korte, compacte, afspraken op drie prestatievelden, namelijk: voldoende betaalbare woningen, kwaliteit van de woningvoorraad en maatschappelijke ondersteuning.

Voldoende betaalbare woningen

Domein bezit met ruim 1640 huurwoningen meer dan driekwart van de corporatiewoningen in Best. Daarvan blijft 75% betaalbaar voor de doelgroep (mensen met een laag inkomen). In de komende 5 jaar wil Domein haar woningbezit uitbreiden met 500 nieuwe woningen, waarvan:
* 150 grondgebonden huurwoningen en 100 koopgarantwoningen in Dijkstraten

* 11 appartementen voor een bijzondere doelgroep aan de Molenstraat
* de overige op nog nader te bepalen locaties.

Nog dit jaar worden de 24 zorgwoningen voor Cello aan de Heilige Hartstraat opgeleverd en wordt de verkoop van 14 eengezinswoningen in Batadorp gecontinueerd. Daarnaast worden 22 eengezinswoningen in Naastenbest onder de formule koopgarant te koop aangeboden en 40 appartementen zonder lift in Wilhelminadorp.

Kwaliteit van de woningvoorraad

De gemeente en Domein werken aan vitale en leefbare buurten en wijken om voor iedereen het wonen in Best prettig te houden. Domein heeft een actieve rol in de totstandkoming van de brede school in Hoge Akker.

Maatschappelijke ondersteuning

De gemeente wil voor bijzondere doelgroepen de zelfredzaamheid bevorderen en mensen `zo gewoon mogelijk' laten leven door huisvestingsoplossingen vraaggestuurd op te pakken. Domein draagt daarin bij door voor bijzondere doelgroepen specifieke oplossingen te zoeken en te realiseren. Hun deelname aan het project in de Molenstraat en de ontwikkeling van een "gasthuis" voor Best zijn voorbeelden hiervan. In december worden de prestaties geëvalueerd en de afspraken voor 2010 voorbereid.

wethouder Kerkhoff en de heer T. Mans, algemeen directeur van Domein ondertekenen de prestatieafspraken

De prestatieafspraken 2009 zijn ondertekend door wethouder Kerkhoff en de heer T. Mans, algemeen directeur van Domein.
---