Gemeente Oirschot

College gemeente Oirschot weer compleet

Tijdens de extra openbare raadsvergadering op 25 april 2009 heeft de gemeenteraad van Oirschot Jan Kerkhof en Ed Mathijssen benoemd tot wethouders van de gemeente Oirschot. Informateur Frans Slangen gaf vooraf een toelichting over zijn werkzaamheden van de afgelopen periode. De raad spreekt unaniem vertrouwen uit in de twee kandidaten en gaan later in de vergadering over tot het benoemen van de wethouders.

Wethouder Jan Kerkhof, eerste loco-burgemeester Jan Kerkhof is 55 jaar en woont in Boerdonk. Hij heeft 14 jaar ervaring als wethouder in de gemeente Veg-hel, waar hij portefeuillehouder was van Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Verkeer en Vervoer en Monumenten. Momenteel is Jan Kerkhof voorzitter van de reconstructiecommissie De Peel en bestuurslid van de stichting Brabants Heem. Verder is hij werkzaam geweest in het onderwijs en is hij raadslid geweest in de gemeente Veghel. Jan Kerkhof is getrouwd en heeft 2 kinderen.
Hij krijgt tijdens zijn wethouderschap in Oirschot de portefeuilles Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Be-stemmingsplannen, Structuurvisie (o.a. woningbouwlocaties), Reconstructie en Plattelandsontwikkeling buitengebied, Vergunningverlening, Woningbouwprogramma, Grondnota, Milieu, Beheer openbare ruimte, Verkeer, Klimaatvisie, Beleidsontwikkeling Stille Wille, Woningbedrijf Oirschot. Verder is Jan Kerkhof projectwethouder van de projecten Landbouw Ontwikkelingsgebieden (LOGs), Ka-naalzone, Verkeerstructuur Oirschot en Implementatie Omgevingsvergunning WABO. Binnen de Kempen-samenwerking is Jan Kerkhof portefeuillehouder van de Omgevingsdienst voor de Kempen, Afval en Wo-nen.

Wethouder Ed Mathijssen, tweede loco-burgemeester Ed Mathijssen is 50 jaar en woont in Berlicum. Hij heeft 4 jaar ervaring als wethouder in de gemeente Sint Michielsgestel, waar hij portefeuillehouder maatschappelijke zaken was. Ed is nu nog raadslid maar stopt hiermee bij het aanvaarden van deze functie. Ed Mathijssen is voorzitter geweest van de Rabobank. Ed Mathijssen is getrouwd en heeft 3 kinderen.
Hij krijgt tijdens zijn wethouderschap in Oirschot de portefeuilles Maatschappelijke Ontwikkeling (o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning, jeugd- en ouderenbeleid, subsidie- en accommodatiebeleid), Welzijn, Fi-nanciën en Belastingen, Integraal wijk- en buurtbeheer, Onderwijs, Kunst en Cultuurbeleid, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken, Recreatie en Toerisme, Huisvesting asielzoekers en NRE. Ver-der is Ed Mathijssen projectwethouder voor de projecten De Kemmer, Integrale Accommodatieplannen (IAPs), Bedrijventerrein Strijpsche Kampen Noord, Visie op de Markt, Bedrijventerrein De Scheper II en Integrale dorpsontwikkelingsplannen (IDOPs). Binnen de Kempensamenwerking is Ed Mathijssen porte-feuillehouder van de Intergemeentelijke Sociale Dienst.

Voor beide wethouders geldt dat ze teamplayers zijn, communicatief vaardig en niet ver-/gebonden aan een landelijke politieke partij. De portefeuille van Burgemeester Ruud Severijns is nagenoeg ongewijzigd. Alleen is nu Handhaving volledig in het takenpakket van de burgemeester opgenomen.