Senternovem

24-04-2009 | Gouden Kikker prijs voor Rabobank Westland uitgereikt aan DGMR

Eervolle vermelding voor het project Innovatieve woningrenovatie

De Gouden Kikker, een jaarlijkse prijs voor innovatieve ideeën en projecten inzake duurzaam bouwen, is door de initiatiefnemer, Smitshoek Melles & Partners, uitgereikt aan adviesbureau DGMR, voor het nieuwbouwproject Rabobank Westland.

Criteria
Op de jaarlijkse relatiedag van Smitshoek Melles &Partners, gehouden op 22 april in de mooie omgeving van Kasteel Sandenburg te Langbroek, heeft de heer Chris Zijdeveld, voorzitter van de jury, de jaarlijks uit te reiken prijs overhandigd aan DGMR in de persoon van Ieke Kuijpers-van Gaalen.

Voor de Gouden Kikker 2009 zijn 24 aanvragen ingediend, waaruit 11 nominaties zijn geselecteerd. De projecten zijn naast duurzaamheid ook beoordeeld op nieuwheid, opschaalbaarheid en betaalbaarheid.

Een eervolle vermelding was er voor het Slim Renoveren concept van twee studenten van de TU-Eindhoven: Doris de Bruin en Sean Vos.

Jaarlijkse prijs
Smitshoek Melles & Partners heeft de jaarlijkse prijs in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor het belang van innovaties, en met name duurzame innovaties in de gebouwde omgeving. De kikker staat voor hen symbool als moeilijk te beheersen beest, maar tegelijkertijd ook symbool voor zuiverheid (water).

De jury van de Gouden Kikker bestaat uit voorzitter Chris Zijdeveld. De overige juryleden zijn: Helmi Huijbregts, Arie Meerburg en Gerard Vos.

Over SM&P
Smitshoek Melles & Partners houdt zich bezig met het verlenen van ondersteuning in duurzame gebiedsontwikkeling en duurzaam bouwen. Opdrachtgevers zijn zowel overheden alsmede ook private partijen in de bouwkolom.
De prijsvraag de Gouden Kikker zal ook in 2010 worden voortgezet.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

De Gouden Kikker
Rabobank