Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachten van inbraak aangehouden

Gouda, 27-04-2009 o De politie heeft zondag 26 april om 18.00 uur twee Gouwenaren van 14 jaar aangehouden op verdenking van vernieling c.q. inbraak in een vrachtwagen.

De vrachtwagen stond geparkeerd op de Goejanverwelledijk op bedrijventerrein Ouwe Gouwe. Een getuige zag dat twee jongens wegdoken achter een container en dat een ruit van de vrachtwagen was ingegooid. Deze getuige, een hardloopster, vertelde een man wat ze gezien had. De man is de jongens, die inmiddels waren weggerend, achterna gegaan, maar kon ze niet bijhouden. De man is met zijn zoon in de auto gestapt om op zoek te gaan naar de jongens. Deze werden op het Walmolenerf aangetroffen en vastgehouden tot de komst van de politie.

De politie heeft zondag 26 april even na 19.00 uur een Burgernetactie opgestart om in contact te komen met de eerste getuige, de hardloopster. De politie verzocht de vrouw zich te melden om haar verklaring op te kunnen nemen. De vrouw die de Burgernetactie had gehoord meldde zich bij de politie. Zij werd later op de avond gehoord. De verdachten hebben de vernieling van de ruit bekend.