Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 27-04-2009

Politie arresteert Tilburger twee maal binnen drie uur

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur op de Bochtakker een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens
mishandeling en bedreiging. Hij had kort daarvoor een 66-jarige kennis geslagen in zijn woning. Ook had hij de man naar diens zeggen gedreigd 'in stukjes te snijden'. Nadat de verdachte vertrokken was, belde het slachtoffer de politie. Gealarmeerde agenten zagen hem lopen en konden de man arresteren. Op het bureau ontkende hij de mishandeling en bedreiging. Na het verhoor werd hij heengezonden. Dezelfde man werd rond 23.00 uur opnieuw aangehouden, nu wegens vernieling. Hij zou met een hakbijl diverse deuren hebben vernield van een woning aan de Koestraat waar hij een kamer huurt. De Tilburger is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Dronken Oisterwijker van de weg gehaald

OISTERWIJK: Een 25-jarige automobilist uit Oisterwijk is maandagmorgen kort na 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed met hoge snelheid over de Prinses Beatrixstraat en surveillerende agenten lieten hem stoppen voor een controle. Daarbij blies hij 555 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De bestuurder kwam nog relatief goed weg, want bij waarden vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tilburgers aangehouden wegens huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft een 55-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde maandagmorgen rond 02.30 uur in een woning in de wijk Oerle. De man had eerder in de nacht ruzie met zijn vriendin gemaakt, maar was nu weer teruggekomen. Daarbij had hij een ruit vernield en zou hij haar geslagen en bedreigd hebben. De Tilburger is ingesloten op het bureau.

Een 34-jarige Tilburger is maandagmorgen kort voor 09.30 uur
aangehouden. De man meldde zich vrijwillig op het bureau. Hij werd gezocht in verband met de mishandeling van zijn vriendin vorige week dinsdag. In haar woning in Tilburg-Noord werd ze toen diverse malen geslagen. Ook toen ze naar het balkon vluchtte, kreeg ze klappen. Diverse mensen die buiten stonden, waren daarvan getuige. De Tilburger is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie onderzoekt twee bedrijfsinbraken in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: De politie stelt een onderzoek in naar twee
bedrijfsinbraken die maandagmorgen in Hilvarenbeek plaatsvonden.

Rond 03.15 uur kwam een inbraakmelding bij een supermarkt aan de Gelderstraat. Daar werd een stoeptegel door een ruit gegooid, waarna de inbrekers er met een hoeveelheid sigaretten vandoor gingen. Kort daarna ging het alarm af bij een drogisterij aan de Diessenseweg. Daar werden diverse cosmetica gestolen. De dieven kwam binnen via het dak van het pand. De politie bekijkt of er een samenhang is tussen beide inbraken.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 27-04-2009 13:40 | © Regio Midden en West Brabant |