Gemeente Enschede

Nieuwe handhavers actief in Enschedese binnenstad

Veertien nieuwe handhavers zijn vanaf 1 mei 2009 actief in de binnenstad van Enschede. De nieuwe handhavers gaan vooral controleren op de kleine ergernissen. `Kleine ergernissen` zijn zaken waar veel inwoners zich over opwinden, bijvoorbeeld fietsen in voetgangersgebied, hinderlijk parkeren van auto's en hondenpoep. Jarenlang werd er in Enschede op dit soort ergernissen niet actief beboet. De nieuwe handhavers brengen hier nu verandering in. In de eerste weken zullen de handhavers, om hun positie te versterken en de samenwerking te bevorderen, meelopen met de politie en parkeercontroleurs. De handhavers vormen daarna een belangrijke aanvulling op de bestaande controles van politie, toezichthouders en parkeercontroleurs.

Schoon veilig en leefbaar
De nieuwe handhavers gaan vooral de ergernissen te lijf die in de top tien van ergernissen staan. Door deze ergernissen aan te pakken wordt de stad schoner, veiliger en leefbaarder.
Alle nieuwe handhavers zijn al jaren actief als toezichthouder en beschikken daardoor over ruime ervaring en professionaliteit. De handhavers zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben, na het volgen van een intensieve opleiding, bevoegdheid tot het opmaken van procesverbaal. De handhavers zijn te herkennen aan een wit met zwart uniform waar op `handhaving' geschreven staat. Ook bevindt zich op het uniform het BOA (buitengewoon opsporing ambtenaar) insigne (een vuist). Per periode zullen de handhavers de focus leggen op één bepaalde ergernis en hierop extra controleren. In de meeste gevallen wordt er eerst een aantal weken gewaarschuwd waarna de handhavers actief gaan beboeten.

Geplaatst: 27 april 2009.

27 april 2009