Scania


2009-04-24

Negen nieuwe Scania's plus full service onderhoud voor Peter Damen Transport

Breda, 24 april 2009 - Onlangs ruilde Peter Damen Transport te Ohé en Laak zijn huidige wagenpark in voor negen nieuwe Scania XPI distributietrekkers.

Het Limburgse transportbedrijf beschikt hiermee over een wagenpark van tien Scania's, welke worden ingezet voor het vervoer van levensmiddelen en bloemen en planten.
Naast de inzet van eigen wagens maakt Peter Damen Transport ook gebruik van de inzet van externe vervoerders.

Peter Damen heeft ervoor gekozen de volledige vloot bij de werkplaats Scania Roermond voor onderhoud onder te brengen. Dit houdt niet alleen een Reparatie- en Onderhoudscontract voor de trekkers in, maar ook al het onderhoud aan de opleggers, laadkleppen en koelmotoren. Met deze Full Service overeenkomst heeft Peter Damen slechts één contactpersoon voor de gehele inzetbaarheid van al het materieel. De nieuwe Scania's zijn uitgerust met de CP16 dagcabine voor nationale distributie en de 320 pk / 1600 Nm sterke negen liter XPI-motor. Deze motor voldoet aan de Euro 5 norm zonder gebruik te maken van AdBlue.

Het bijzonder hoge koppel van 1600 Nm van deze motor is beschikbaar over een breed toerengebied en staat garant voor veel trekkracht en een laag brandstofverbruik. Dit, alsmede het ontbreken van AdBlue, heeft ertoe geleid dat Peter Damen Transport voor Scania heeft gekozen.

Peter Daemen Transport.332

Fotobijschrift: De nieuwe vloot Scania XPI's van Peter Damen Transport te Ohé en Laak