Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden neemt vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Hollands Midden, 27-04-2009 o De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiderdorp hield de politie zaterdag 25 april rond 01.50 uur op de Persant Snoepweg een 38 jarige automobilist uit Oude Wetering aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 750 ug/l. Rond 04.50 uur werd op de Buitenhoflaan een 21 jarige automobilist uit Leiden gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik geconstateerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 590 ug/l.

In Nieuwkoop controleerde de politie zaterdag 25 april rond 22.50 uur op de Noordenseweg een 58 jarige automobiliste uit Noorden. Zij viel op omdat zij met een lekke band reed. Bij de controle die volgde werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van haar ademanalyse was 1.045 ug/l.

In Gouda hield de politie zaterdag 25 april rond 04.30 uur op de Markt een 52 jarige snorfietser uit Gouda aan. Bij zijn ademanalyse kwam hij tot 600 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel controleerde de politie zondag 26 april rond 04.10 uur op de s Gravenweg een 59 jarige automobilist uit Ulicoten. De man had te veel gedronken, werd aangehouden en werkte mee aan een ademanalyse. De uitslag hiervan was 710 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog dertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en werd één auto in beslag genomen. Deze bestuurder weigerde mee te werken aan een ademtest, ademanalyse en bloedproef. De andere bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Lisse, Katwijk, Leiden ( 3x ), Leiderdorp, Hoogmade* Hazerswoude Rijndijk, Nieuwerkerk aan den IJssel ( 2x ), Gouda ( 2x ) en Bergambacht.

* Hoogmade. Een weggebruiker meldde de politie zaterdag 25 april rond 03.30 uur dat een automobilist een vangrail op de Rijksweg A4 had geraakt. De politie trof de auto bij een benzinestation aan. De 41 jarige bestuurder uit Zoetermeer was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij weigerde een ademtest en werd aangehouden. Aan het bureau weigerde hij verder om mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef. Het was voor hem de tiende keer dat hij voor het rijden onder invloed met de politie in aanraking kwam. Vanaf 1997 tot november 2008 werd bij hem 250 tot 690 ug/l. gemeten. De politie nam de auto van de man in beslag.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.