Provincie Flevoland

20.000 euro voor aftrap Nationale Meimaand Fietsmaand 2009

De provincie Flevoland stelt 20.000 euro beschikbaar voor de landelijke opening van de Nationale Meimaand Fietsmaand 2009. Het evenement vindt van 1 t/m 3 mei plaats en wordt georganiseerd door de Vereniging Flevoboulevard. Er worden tussen de vijf á tienduizend bezoekers verwacht.

De provincie hecht eraan dat dit evenement in Flevoland plaatsvindt vanwege de publicitaire en promotionele uitstraling. De provincie ziet goede kansen om de sector recreatie en toerisme in Flevoland verder te ontwikkelen. Flevoland kan hierin een opvangfunctie voor de Veluwe en de Noordvleugel gaan vervullen. Een evenement als de Meimaand Fietsmaand zet Flevoland op de kaart als een gebied met vele aantrekkelijke mogelijkheden voor een dagje fietsen, een toeristisch dagbezoek of meerdaags verblijf.

Andries Greiner, gedeputeerde Recreatie en Toerisme: "In tijden van economische neergang moeten we er voor zorgen dat de
recreatiemogelijkheden van Flevoland onder de aandacht worden gebracht. Fietsen is een uitstekende manier om deze jonge, mooie en natuurrijke provincie te ontdekken."

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).